Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungariei i-au fost propuse sisteme antiaeriene NASAM. Norvegienii speră că au un atu
Compania norvegiană Kongsberg propune Ungariei sistemul de rachete NASAM (Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System).
Sistemul antiaerian cu rază medie de acțiune, NASAM, propus Ungariei. Sursă foto: Kongsberg

Propunerea vine ca răspuns la intenția Ungariei de a achiziționa un sistem de rachete cu rază medie, obiectivul fiind îmbunătățirea capacității de apărare aeriană, informează Defense 360 Europa.

Kongsberg speră că vânzarea anterioară a sistemului NASAM către Lituania va cântări în decizia Budapestei de a-i oferi un contract pentru sistem.

În mai, ministrul maghiar al Apărării, Tibor Benko, a declarat pentru Radio Kossuth că țara sa intenționează să solicite oferte de la MBDA pentru sistemele Aster, de la Israel Aerospace Industries cu Arrow, consorțiul internațional MEADS și Kongsberg&Raytheon cu NASAM.

 

Kongsberg oferă Ungariei sistemele NASAM

 

"Avem activitate în derulare în Ungaria și intenționăm să semnăm un nou contract cu Budapesta, oferind NASAM", a declarat Dag Lovass, manager la Kongsberg Defense & Aerospace.

Sistemul antiaerian cu rază medie NASAM a fost livrate în țării din zona Europei de Est precum Lituaniei. La începutul acestui an tranzacția a fost extinsă pentru a include rachete suplimentare.

"Sperăm că ceea ce am realizat în Lituania ne va consolida poziția", a mai precizat reprezentantul Kongsberg.

Acesta a adăugat că, până în prezent, 11 state au achiziționat NASAM, iar Kongsberg țintește către țările din Europa de Est pentru alte contracte. În regiune, compania norvegiană a livrat sistemele de rachete Naval Strike Missile și în Polonia.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene