Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski: Prietenii noştri turci sunt implicați activ în modernizarea marinei ucrainene
Ucraina și Turcia continuă să aibă relații politice și militare destul de bune. O bună dovadă o reprezintă recenta declaraţie a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că „prietenii noştri turci” sunt implicați activ în modernizarea marinei ucrainene.

Potrivit acestuia, Ankara construiește deja primul corp al unei noi corvete pentru Forţele Navale Ucrainene. Dacă toate termenele sunt respectate şi nu apar întârzieri pe perioada construcţiei, industria navală turcă ar trebui să termine de realizat corveta până la sfârșitul anului 2023. Acest lucru înseamnă că în decursul anului 2024, dacă corveta trece toate testele pe mare, va putea intra în serviciul Forţelor Navale Ucrainene.

În cadrul unui briefing susţinut cu ocazia sărbătoririi la Odesa a Zilei Forțelor Navale Ucrainene, pe 4 iulie, Zelenski a precizat că ’’prietenii noștri turci sprijină în mod activ dezvoltarea marinei ucrainene’’. 

Zelenski a confirmat jurnaliştilor că în prezent mai mulţi militari ucraineni sunt detaşaţi în Turcia pentru a încheia cursurile de pregătire pentru pilotarea și operarea dronelor turcești Bayraktar TB-2. Potrivit lui Zelenski, Ucraina va primi mai multe drone turcești destinate în principal flotei ucrainene şi aviației navale ucrainene.

"Consolidarea aviației noastre navale se desfăşoară cu succes. Ne așteptăm să primim în curând drone moderne Bayraktar", a spus Zelenski, potrivit site-ului KyivPost.

G Ad:

După cum am scris săptămâna trecută, Ucraina s-a dovedit a fi salvatorul Turciei într-o situație în care Ankara risca să piardă bani din contractele deja semnate pentru vânzarea elicopterelor turcești ATAK-2. Inițial, acestea erau destinate să fie echipate cu motoare licențiate de Statele Unite.

Dar, Washingtonul nu mai intenționează să elibereze o licență de export pentru Turcia, ca o consecinţă a deciziei Ankarei de a achiziționa sisteme rusești de apărare antiaeriană S-400 și a sancțiunilor economice impuse industriei turce de apărare.

Astfel, Turcia a apelat la o importantă companie ucraineană pentru a sprijini dezvoltarea elicopterului greu ATAK 2.

Turkish Aerospace Industries (TAI), care lucrează la dezvoltarea proiectul elicopterului de atac T929, cunoscut și sub numele de ATAK 2, va cumpăra motoarele pentru acesta din Ucraina. În baza unui contract semnat cu gigantul producător ucrainean Motor Sich, TAI urmează să achiziţioneze 14 motoare care vor fi instalate pe elicopterele grele din clasa ATAK 2.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro