Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amiralul american Mike Mullen cere tragerea la răspundere în dosarul bombardamentului cu dronă din Kabul
La scurt timp după ce, vineri, Pentagonul a recunoscut că atacul aerian efectuat cu ajutorul dronelor asupra a ceea ce iniţial se pretindea a fi o „ţintă ISIS-K”, dar care s-a dovedit, după trei săptămâni de muşamalizare - ucigând 10 persoane, inclusiv un afgan care lucrase pentru forţele occidentale şi şapte copii - o „greşeală” oribilă, a devenit clar că nimeni nu va fi demis pentru această tragedie.

Peste weekend au existat totuşi solicitări de tragere la răspundere, în special din partea fostului şeful Statului Major Interarme american în administraţia Obama, (ret.) Amiralul Mike Mullen (care a servit şi în ultimii doi ani sub administraţia Bush), precizează Epoch Times.

Mike Mullen a declarat pentru ABC „This Week” că, „în mod absolut”, trebuie să existe responsabilitate pentru „greşeala tragică, absolut tragică”.

Discutând subiectul, amiralul în retragere a spus: "Absolut, cred că ar trebui. Aceasta a fost în mod evident o situaţie incredibil de complexă, în mişcare rapidă. Pierdusem 13 militari cu câteva zile înainte", a spus Mullen. „A existat o informaţie clară că erau planificate atacuri suplimentare, acesta era spaţiul în care a avut loc acel atac al nostru”.

Mullen a continuat spunând că speră că ancheta internă a Pentagonului, supravegheată de secretarul apărării, Lloyd Austin, va duce la „responsabilitate”.

G Ad:

„Cred că vor vrea să îndrepte acest lucru”, a spus Mullen pentru gazda ABC, Martha Raddatz, menţionând că s-au scurs câteva săptămâni până când adevărul a ieşit la iveală.

„În mod clar, erau convinşi la acea vreme că a fost o lovitură bună şi este nevoie de ceva timp pentru a face acest lucru, şi aceasta este aceeaşi echipă de comandă care a evacuat Afganistanul şi tot ceea ce presupune acest lucru. Nu sunt prea îngrijorat că a durat atât de mult", a mai precizat Mullen.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro