Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angela Merkel cere eliberarea lui Navalnîi, Putin spune din nou că nu e un dosar politic
20 aug, 20:40
Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut vineri lui Vladimir Putin să-l elibereze pe opozantul Aleksei Navalnîi, de la a cărui otrăvire pe care o impută agenţilor Kremlinului se împlineşte un an, un apel respins de preşedintele rus, relatează AFP.

"Încă o dată i-am cerut preşedintelui rus eliberarea lui Aleksei Navalnîi şi i-am transmis cu claritate că vom continua", a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Vladimir Putin la Moscova.

Putin a replicat că principalul său opozant nu este deţinut "pentru activităţile sale politice", ci pentru "o infracţiune penală faţă de parteneri străini".

Revenit în Rusia în ianuarie după o convalescenţă în Germania, Aleksei Navalnîi a fost arestat imediat şi apoi condamnat la o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă pe care l-a denunţat drept politic.

Autorităţile ruse au destructurat în ultimele luni reţeaua lui Navalnîi înainte de legislativele din septembrie, clasificând organizaţiile sale drept "extremiste", blocând site-urile de internet legate de el şi plasându-i pe aliaţii şi apropiaţii opozantului într-un regim de libertate supravegheată.

Militant anticorupţie, Aleksei Navalnîi este cunoscut îndeosebi pentru anchetele sale care denunţă stilul de viaţă şi neregulile financiare comise de elitele ruse, inclusiv de Vladimir Putin şi de anturajul său.

Putin estimează că, în ceea ce-l priveşte, "lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie utilizată în scopuri politice", dând asigurări în acelaşi timp că "lupta împotriva corupţiei este foarte importantă" şi că Rusia va face "totul" pentru a o eradica.

Vizita Angelei Merkel în Rusia are loc la un an, zi la zi, după otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, de care acesta a acuzat Kremlinul şi serviciile de securitate ruse, FSB.

Opozantul a mulţumit vineri, din închisoare, printr-un mesaj pe reţelele sociale, tuturor celor care i-au salvat viaţa şi a afirmat că va continua lupta.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro