Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata rusă continuă provocările la adresa militarilor americani din Siria (Foto/Video) Convoi al armatei SUA, blocat pe autostradă
Interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. Incident, care după cum se poate observa şi în materialul video ataşat, a fost provocat în mod intenţionat de militarii ruşi.

Începând de ieri, pe reţele socializare, circulă un material video cu momentul în care o unitate a forțelor armate ruse, dislocată în Siria, blochează trecerea unui convoi militar al coaliției internaționale condusă de SUA, în apropiere de oraşul sirian Tell Tamra.

Potrivit informaţiilor care circulă pe mai multe pagini de Twitter, administrate de experţi OSINT, incidentul a avut loc pe un tronson al autostrăzii M-4 din provincia siriană Al-Hasakah.

G Ad:

O patrulă a poliţiei militare ruse, care oferă suport militar forţelor armate ale regimului Bashar al-Assad, a surprins momentul în care un convoi militar al armatei SUA – compus din vehicule blindate MaxxPro și Oshkosh M-ATV – se deplasa pe autostradă şi a decis că înaintare acestui trebui împiedicată. Militarii ruşi au motivat că au recurs la acesta procedură pentru că militarii americani urmau să intre în perimetrul lor de activitate.

Anterior, unele surse au raportat că locuitorii satului sirian Farfara aruncau cu pietre către o patrulă americană care încerca să traverseze satul.

Soldații americani se află în Siria ca parte a operațiunii Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTF–OIR). Această operaţiune militară presupune învingerea grupării teroriste Daesh în zonele desemnate din Irak şi Siria şi de a crea condiţiile pentru operaţii ulterioare de stabilitate regională pentru Forţele Democrate Siriene şi pentru Coaliţia Arabă Siriană.

 

Nu este un incident izolat. De-a lungul ultimilor ani, militarii ruşi din Siria au recurs la provocări la adresa militarilor SUA

 

Cel mai grav incident de acest fel s-a petrecut anul trecut, moment în care un număr mic de militari americani au fost răniţi într-o interacţiune cu forţe ruseşti în Siria.

DefenseRomania a precizat, la momentul respectiv, că interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane. 

Mai multe transportoare blindate ale poliției militare ruse din Siria au încercuit şi hărţuiesc un vehicul de tip MRAP Maxx Pro al forţelor militare americane. La un moment dat, unul dintre vehiculele militare ruse, un transportor blindat BTR-82A, acroşează vehiculul de tip MRAP Maxx Pro al  beretelor verzi americane aflate în misiune de patrulare în nord-vestul Siriei.

Incident a fost provocat în mod intenţionat de militarii ruşi care operează transportoarele blindate ale poliției militare ruse din Siria.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
S-a încheiat exercițiul aerian “Thracian Star 2021” din Bulgaria la care au luat parte și avioanele F-16 românești
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro