Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Armata SUA prezintă dovezile: Mercenarii ruși din Wagner Group au pus mine în jurul capitalei libiene Tripoli
Comandamentul militar american pentru Africa (AFRICOM) acuză un grup de mercenari ruşi că au pus mine în jurul capitalei libiene Tripoli, încălcând astfel embargoul ONU privind armamentul în Libia, transmite AFP.

AFRICOM a susţinut într-un comunicat publicat miercuri că are 'dovezi clare că grupul Wagner, susţinut şi angajat de statul rus, a pus mine terestre şi dispozitive explozive improvizate' la Tripoli şi în împrejurimi. 'Probe fotografice verificate arată capcane şi câmpuri de mine amplasate fără discernământ în jurul periferiei oraşului Tripoli şi până la Sirte, de la jumătatea lui iunie', arată site-ul comandamentului american AFRICOM.

Grupul Wagner - cunoscut ca apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin - dă dovadă astfel 'de un dispreţ total pentru siguranţa şi securitatea libienilor', a declarat directorul pentru operaţiuni al AFRICOM, generalul de brigadă Bradford Gering. 'Tacticile iresponsabile ale grupului Wagner prelungesc conflictul şi sunt răspunzătoare de suferinţele inutile şi moartea unor civili nevinovaţi. Rusia are puterea de a-i opri, dar nu şi voinţa', a adăugat el, transmite Agerpres.

Foto AFRICOM:

2. -imagine fara descriere- (mina_libia_wagner_24562300.jpg)

 

3. -imagine fara descriere- (mine_libia_67680800.jpg)

 

4. -imagine fara descriere- (mine_wagner_libia_97429700.jpg)

Washingtonul acuză adesea Moscova de amestec în conflictul din Libia, prin introducerea de arme, inclusiv avioane de vânătoare, în ciuda embargoului decis de ONU din 2011.

Rusia, alături de Emiratele Arabe Unite şi de Egipt, îl sprijină pe mareşalul Khalifa Haftar, care controlează estul Libiei şi încearcă de anul trecut să ocupe capitala. Ofensiva acestuia a fost îngreunată de implicarea Turciei de partea Guvernului de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli, recunoscut de comunitatea internaţională. Oraşul strategic Sirte, aflat în prezent în centrul operaţiunilor militare, este controlat de susţinători ai lui Haftar.

Vezi și: Geniștii turci dezamorsează minele în zonele eliberate de milițiile lui Haftar

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro