Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aviația britanică a bombardat tabere ale Statului Islamic aflate pe teritoriul Irakului
Pentru a doua oară în acest an, avioane de luptă Typhoon ale Royal Air Force (RAF) au executat atacuri, cu bombe ghidate Paveway IV, asupra unor locații din Irak, în care se aflau militanți ai Statului Islamic (Daesh), a informat astăzi RAF.

Loviturile aeriene au avut loc joi, 11 februarie, și au fost executate de două aeronave Typhoon FGR4 care au bombardat, în nordul Irakului, două tabere Daesh dispersate pe malurile râului Tigru, lângă orașul Bayji.

Potrivit RAF, în baza verificările premergătoare atacului, s-a stabilit că în zonele vizate pentru atac, nu erau civili, a căror viață ar fi fost pusă în pericol. Observarea ulterioară a locațiilor bombardate a confirmat că misiunea a fost un succes.

Misiunile RAF sunt executate în sprijinul forțelor de securitate irakiene, pentru a preveni reapariția a mișcării teroriste Daesh pe teritoriul Irakului.

Prima misiune din acest an a RAF a fost executată pe 24 ianuarie, când două avioane Typhoon au bombardat două peșteri cu militanți Daesh, aflate la aproximativ 15 km nord de același oraș Bayji.

G Ad:

Loviturile aeriene britanice fac parte din Operația Shader, prin care Marea Britanie își aduce contribuția la intervenția militară împotriva Daesh, condusă de SUA.

Din 2014 și până în ianuarie 2019, RAF a executat peste 1700 de atacuri aeriene, neutralizând peste 4300 de luptători Daesh în Siria și Irak, Marea Britanie fiind pe locul doi după SUA ca număr de lovituri aeriene. În plus, cu ajutorul RAF au fost furnizate ajutoare umanitare în valoare de 230 milioane lire sterline.

Operația  Shader, din punctul de vedere al întrebuințării aviației, este considerată cea mai intensă misiune de zbor, pe care RAF a întreprins-o în ultimii 25 de ani. Costul operației ajunsese în februarie 2019 la 1,75 miliarde lire sterline.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro