Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aviația militară a Rusiei a atacat, în apropierea graniței cu Turcia, rebelii susținuți de Ankara în Siria
Avioane de luptă ruseşti au atacat în cursul zilei de ieri tabere de pregătire ale rebelilor din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia. Totodată, artileria Armatei Siriei a ucis şapte civili şi a rănit 14 medici într-un atac asupra unui spital din zonă, potrivi unor martori şi surse din rândul rebelilor.

Potrivit surselor Reuters, citate de agenția News.ro,  o rachetă rusească sol-sol a lovit şi oraşul Qah, în timp ce atacuri aeriene ruseşti au avut loc în apropierea unor tabere de refugiaţi cu populaţie numeroasă, aflate de-a lungul graniţei cu Turcia.

O unitate pentru gaze naturale a fost lovită în oraşul Sarmada, din provincia Idlib,  dar nu au existat informaţii imediate referitoare la victime.

Un purtător de cuvânt al Armatei Naţionale, o alianţă a rebelilor susţinută de Turcia, în nord-vestul Siriei, a spus că Rusia, care susţine guvernul de la Damasc, a încercat să destabilizeze ultimul centru al rebelilor din Siria, dar că atacurile nu au fost semnalul unui atac major iminent împotriva Idlib.

”Atacurile aeriene ruseşti continuă. Rachete balistice au lovit, de asemenea, zone apropiate de centrele civile”, a declarat maiorul Youssef Hamoud pentru Reuters. "Încearcă să semene haos şi confuzie", a adăugat el. Forțele care luptă împotriva regimului nu precizează despre ce avioane a fost vorba.

G Ad:

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Moscovei.

Amintim că în cursul acestui weekend situația din Siria a escaladat, armistițiul fragil fiind în pericol. Forţele Aeriene ale Turciei au efectuat sâmbătă seara atacuri împotriva unei zone deţinute de miliţiile kurde în nordul Siriei. A fost pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în ultimele 17 luni.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro