Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aviația rusă și-a intensificat atacurile asupra unor ținte din Siriei. 65 de lovituri aeriene în 24 de ore
Site-ul topcor.ru a informat, pe 03.09.2021, că avioane din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și-au intensificat atacurile aeriene efectuate împotriva teroriștilor din cadrul grupării Stat islamic, distrugând ținte din deșertul sirian de la granița dintre provinciile Deir ez-Zor și Rakka.

Numai în ultimele 24 de ore, aeronavele rusești au efectuat peste 20 de ieșiri, executând 65 de lovituri asupra unor ținte ale teroriștilor.

Înaintea începerii operațiunilor, trei drone aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au îndeplinit misiuni de cercetare în zona pozițiilor adversarului.

Acțiunile Aviației ruse sunt asociate cu începerea iminentă a unei noi etape a campaniei de eliminare a celulelor rămase ale militanților la joncțiunea provinciilor Hama, Rakka și Allepo. Bombardiere de front de tip Su-34 se află în mod constant în aer în această zonă.

Operațiunea terestră a trupelor guvernamentale siriene împotriva militanților Statului islamic în deșertul sirian a început în luna aprilie a acestui an. Scopul principal al campaniei constă în distrugerea rețelelor de comunicații subterane ale adversarului, datorită cărora teroriștii pot să efectueze sabotaje în spatele liniilor siriene.

G Ad:

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat că, în ultimele luni, trupele ruse au eliminate câteva sute de militanți, la nord-est de Palmyra.

 

Misiunile Rusiei, de la Baza Aeriană Khmeimim de pe teritoriul Siriei

 

Comentariul autorului: Începând din anul 2015, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează Baza Aeriană Khmeimim de pe teritoriul Siriei.

În cadrul bazei, este dislocat un grup de aviație, care include câteva zeci de avioane, ale căror echipaje se rotesc la câteva luni. Este vorba, în principal, de bombardiere de front Su-34 și Su-24M, precum și avioane de vânătoare Su-30SM și Su-35S. De asemenea, aproape în permanență, pe aerodromul Khmeimim se află un avion AWACS de tip A-50U și un avion de cercetare radioelectronică Il-20M. 

Periodic, pe aerodrom mai sunt aduse și alte tipuri avioane, care îndeplinesc misiuni sau execută exerciții pe teritoriul Siriei și în estul Mării Mediterane. În vara acestui an, la Khmeimim au fost deplasate trei bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și două avioane de vânătoare MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal. Acestea au desfășurat exerciții în cooperare cu nave rusești în Marea Mediterană.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
NATO: Criza migrației de la granițele UE nu s-a încheiat
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro