Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Avion Tutor CT-114 al formației de acrobație Snowbirds, prăbușit în Canada - Video
18 mai, 08:22
Un avion al patrulei acrobatice a forţelor aeriene canadiene s-a prăbuşit duminică în Columbia Britanică, accident soldat cu moartea unui membru al echipajului şi rănirea gravă a altuia, informează AFP şi Reuters.

Accidentul a avut loc în timpul unui eveniment destinat creşterii moralului populaţiei afectate de pandemia noului coronavirus, conform informaţiilor furnizate de armata canadiană.

"Cu inima grea vă anunţăm că un membru al echipajului Snowbirds al forţelor canadiene a decedat şi un altul a suferit răni", a anunţat duminică pe Twitter patrula canadiană acrobatică supranumită Snowbirds. Sursa citată a precizat că viaţa persoanei rănite nu este în pericol, transmite Agerpres.

În cursul după-amiezei de duminică, aviaţia regală canadiană anunţase prăbuşirea unui avion al patrulei în apropiere de localitatea Kamloops din provincia vestică Columbia Britanică, situată la aproximativ 450 km est de Vancouver.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea, împreună cu un alt avion, de pe aeroportul din Kamloops. Avionul s-a prăbuşit pe o casă. În fotografiile publicate în cursul după-amiezii de săptămânalul local Kamloops se pot vedea resturile aparatului în flăcări în apropierea casei, care a luat şi ea foc parţial.

În urma accidentului aviatic, pilotul este grav rănit, iar o altă persoană aflată la bord și-a pierdut viața. Este vorba despre Cpt. Jenn Casey, ofițer al Royal Canadian Air Force, responsabilă pentru Relațiile cu Publicul din partea formației de acrobație aeriană Snowbirds.

(w670)

Cele două avioane erau programate să survoleze duminică provincia Columbia Britanică în cadrul unui turneu intitulat "Operaţiunea Inspiraţie" (Opération Inspiration), lansat la începutul lunii mai, un tribut adus eforturilor canadienilor care se confruntă cu pandemia COVID-19. Patrula formată din nouă avioane şi-a propus să survoleze la altitudine joasă, lăsând în zbor dâre de fum alb, principalele oraşe din Canada, de la est la vest. Turneul a început în provincia Noua Scoţie.

În octombrie 2019, un avion cu reacţie al patrulei acrobatice Snowbirds s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită cu puţin timp înaintea unui spectacol aerian din oraşul american Atlanta. Atunci, pilotul reuşit să se catapulteze şi a supravieţuit accidentului.

Echipa de acrobație aparține 431 Air Demonstration Squadron zboară 11 avioane de tip Tutor CT-114 – nouă pentru performanțe acrobatice, inclusiv două avioane pentru zbor solo și alte două ca rezervă. A fost înființată în anul 1978.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro