Camioanele și blindatele invadatorului rus, echipate ilegal cu piese germane. Gigantul Bosch își suspendă activitatea în Rusia
Ucraina a anunțat că în urma capturării de tehnică militară rusă a descoperit faptul că echipamentele ruse folosesc piese germane produse de gigantul Bosch. Acesta din urmă și-a suspendat activitatea în Federația Rusă.
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Dimitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a anunțat că ucrainenii au „scos dinți germani din tigrii ruși”.
Șeful diplomației ucrainene a anunțat sâmbătă, 19 martie 2022, că în urma capturării a mai multor blindate rusești, au fost descoperite piese germane Bosch.
E vorba se pare despre blindate GAZ Tigr, dar și despre camioane.
Kuleba a postat inclusiv o imagine pe contul său personal de Facebook.
Șeful diplomației de la Kiev a denunțat că operațiunea rusă barbară împotriva Ucrainei a fost alimentată tehnologic de echipamente germane. Acesta spune că împreună cu un grup de experți a verificat piesele și a dat informațiile către presa din Germania.
Bosch reacționează și își suspendă activitatea în Federația Rusă
Gigantul german Bosch și-a a demarat o anchetă în contextul în care piesele respective au ajuns în mod ilegal pe tehnica militară. Bosch a anunțat că în contractul privind activitatea sa în Rusia se precizează clar că piesele nu pot fi folosite în scop militar.
În acest context Bosch a anunțat că a „suspendat furnizarea de componente de camioane către Rusia și către clienții ruși”.
Bosch e unul din cei mai mari furnizori de componente auto la nivel mondial.
În plus e posibil ca în următoarea perioadă Bosch să stopeze inclusiv producția de bunuri casnice din fabrica sa de la Sankt Petersburg.
Potrivit Automarket.ro, Bosch a decis să oprească orice activitate în Rusia, ceea ce include și închiderea fabricilor sale din această țară.
În prezent, Bosch are 3500 de angajați în Rusia, iar în 2021, valoarea totală a produselor vândute în această țară a fost de 1.19 miliarde de euro, mai precizează sursa citată.
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei
Amintim că pe data de 24 februarie 2022 Federația Rusă a lansat un atac de proporții, fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial, împotriva Ucrainei, într-o operațiune militară care, potrivit rușilor, are ca scop demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei.
Rusia a generat astfel o criză de securitate de proporții în Europa.
Blitzkrieg-ul rus în Ucraina a eșuat însă în fața rezistenței impecabile ale ucrainenilor. După doar câteva zile era clar că Ucraina nu va capitula iar pierderile rușilor deveneau din ce în ce mai mari.
În momentul de față forțele ruse de ocupație sunt la un pas să își consolideze controlul asupra sud-estului Ucrainei prin cucerirea Mariupolului, port la Marea Azov și oraș supus unui asediu și atrocități nemaiîntâlnite din 1945 încoace. Preluarea ulterioară a Odesei ar rupe complet accesul Ucrainei la Marea Neagră.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News