Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Criză umanitară de proporții în Afganistan. ONU atenționează că situația se agravează într-un ritm dramatic
Criza umanitară din Afganistan se amplifică şi aceasta la o scară şi o rapiditate rare, a declarat miercuri Mary-Ellen McGroarty, şefa Programului Alimentar Mondial (PAM) pentru această ţară, solicitând comunităţii internaţionale să fie mai generoasă, relatează Agerpres, care citează AFP.
Soldați americani în zona aeroportul din Kabul, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD)

"Este pentru prima dată când am văzut o criză ca aceasta care să se agraveze într-un un ritm şi la o scară'' atât de dramatice, a declarat această specialistă de lungă durată pentru operaţiuni de ajutor umanitar, într-o videoconferinţă cu jurnalişti la ONU, în New York.

Înainte ca talibanii să ajungă la putere, la mijlocul lunii august, ''aveam deja o criză umanitară de proporţii incredibile'', afectând aproximativ 18 milioane de persoane. "Este din ce în ce mai rău", a insistat ea, indicând că PAM îşi reevaluează datele.

''Ne aşteptăm ca cifrele să crească, în special în ceea ce priveşte problema alimentaţiei şi malnutriţiei'', a menţionat Mary-Ellen McGroarty, făcând referire şi la ''o criză de lichidităţi'' în ţară care justifică, potrivit ei, faptul că comunitatea internaţională ar trebui să fie mai generoasă la apropierea unei ierni temute în Afganistan.

''Oamenii devin din ce în ce mai disperaţi şi cu bani din ce în ce mai puţini'', a avertizat ea. Întrebată dacă talibanii pun obstacole în calea ajutorului umanitar, oficialul PAM a răspuns negativ.

''Nu prea avem obstacole'', iar ajutorul se bazează pe ''principii umanitare, imparţialitate, neutralitate, independenţă operaţională'', a argumentat responsabila ONU. Talibanii ''ştiu că astfel se acordă ajutorul umanitar'', a adăugat ea. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro