Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Delegațiile afgane se vor reîntâlni la Doha pentru un acord de încetare a focului. Rusia și Turcia par a negocia mai bine cu talibanii decât cu guvernul afgan
O sursă a guvernului afgan a confirmat că cele două delegații afgane de negociatori s-au întâlnit în capitala Qatarului și că acestea se vor reîntâlni peste câteva zile pentru a discuta despre încetarea focului.

La rândul lor, talibanii au reafirmat că controlează 90% din granița afgană cu țările vecine, exprimându-și disponibilitatea de a negocia cu Turcia retragerea forțelor turce din Afganistan.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că mișcarea talibană a confirmat, în contactele sale cu Moscova, disponibilitatea sa de a negocia cu Kabulul pentru a forma un guvern cuprinzător.

Zamir Kabulov, trimisul special al președintelui rus în Afganistan, a subliniat că situația actuală afgană și-a schimbat echilibrul politic și militar, datorită amânării lansării negocierilor de pace între forțele afgane.

Kabulov a precizat că “relațiile Moscovei cu talibanii sunt în prezent mai bune decât cu executivul de la Kabul”, deoarece eforturile sale de a forma un guvern de coaliție de tranziție nu convin autorităților afgane.

G Ad:

Ministerul rus al Apărării a anunțat (20.07.2021) că a trimis vehicule militare la baza sa din Tadjikistan, lângă granița cu Afganistan. Tancuri ale armatei ruse au fost dislocate în apropierea frontierei tadjiko-afgane, înainte de exercițiile militare programate pentru luna august. Moscova a anunțat, de asemenea, mai multe exerciții militare în Uzbekistan, în lumina tensiunii regionale din cauza evoluțiilor de pe teren din Afganistan.

Ministerul afgan al Afacerilor Interne a anunțat că șapte luptători talibani au fost uciși și alți 13 răniți într-o operație a trupelor guvernamentale cu sprijinul forțelor aeriene din provincia Helmand, iar talibanii au confirmat că forțele lor au preluat controlul asupra zonei strategice Marjah.

O sursă guvernamentală a declarat pentru Al Jazeera că militanții talibani au preluat controlul și asupra sediului "Ghaziabad" din provincia Kunar, care este prima secție controlată de mișcare în estul țării. Purtătorul de cuvânt al talibanilor a anunțat, pe contul său de Twitter, că forțele guvernamentale au fugit din zonă și din sediul poliției și că mișcarea a confiscat un număr mare de arme, mașini și muniții.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro