Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două submarine nucleare rusești au simulat un duel în apele Mării Barents
07 noi, 21:24
Două submarine nucleare ruse au simulat un duel în imersiune, în timpul recentelor exerciții tactice din Arctică, a informat joi site-ul de știri RBC. Două submarine nucleare din clasa Sierra II ale Flotei de Nord a Rusiei, Nijni Novgorod și Pskov, au plecat în urmă cu două săptămâni din porturile ruseşti cu ieşire la Marea Norvegiei, pentru scufundări la mare adâncime și testare de arme.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, la 26 octombrie, plecarea în misiune a submarinelor nucleare de atac B-534 Nijni Novgorod și B-336 Pskov, ambele aparținând clasei Sierra II, „pentru testarea anumitor echipamente și armament" în apele neutre ale mării Norvegiei.

Subsistemele nucleare ale Flotei de Nord a Rusiei au simulat un duel în imersiune

Submarinele nucleare Nyzhniy Novgorod și Pskov au executat un duel în imersiune, în timpul unui exercițiu executat în Marea Barents. În timpul exercițiului, echipajele ambelor submarine au executat lansări de torpile asupra unor ținte submarine, a informat joi biroul de presă al Flotei de Nord, informează, pe 07.11.2019, agenţia rusă de presă TASS.

,,În prima etapă a exercițiului, au fost efectuate lansări electronice de torpile, iar în etapa următoare au fost executate lansări de torpile, care nu au fost echipate cu focoase", se precizează în comunicatul Flotei Nordice.

În timpul exercițiului, echipajele ambelor submarine nucleare au executat lansări de torpile asupra unor ținte submarine. Ambele echipaje au acționat în imersiune. Din motive de securitate, distanța între coridoarele de adâncime pentru cele două submarine a fost de 50 de metri, a declarat biroul de presă al Flotei.

Serviciile norvegiene de informații militare, au declarat la sfârșitul lunii trecute că nu mai puțin de zece submarine rusești, din care opt cu propulsie nucleară, se află în zona peninsulei Kola (situată în partea europeană a Rusiei, în regiunea Murmansk, unde staționează Flota rusă a Nordului) pentru a desfășura manevre, timp de două luni, în Atlanticul de Nord.

Potrivit Norvegiei, obiectivul unor submarine ar fi să navigheze cât mai mult timp posibil în Atlanticul de Nord fără să fie reperate.

Miza pentru Rusia este să demonstreze că este în măsură să-și apere bazele, lăsând în același timp să planeze o amenințare către coasta de est a Statelor Unite.

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"