Romania officially begins the purchase of American Abrams tanks, after the Commission for Defense, Public Order and National Security in the Chamber of Deputies approved the purchase.
Romania officially begins the purchase of American Abrams tanks, after the Commission for Defense, Public Order and National Security in the Chamber of Deputies approved the purchase.
South Korea's defence industry has in recent years entered the European market on a massive scale, particularly in Central and Eastern Europe, where Poland is the best example. And the Koreans want to translate the success in Poland to Romania.
Un scurt material scris de catre colaboratorul DefenseRomania, Emanuel Pietrobon despre impactul crizei COVID-19 asupra relațiilor dintre UE, Turcia si Balcanii de Vest. O rapidă trecere în revista care releva o problemă de influență majoră: Turcia câștigă teren în detrimentul Europei.
Partenerul DefenseRomania, ASRIE ne transmit eu text despre lupta Chinei cu Covid-19 și momentul geopolitic actual. Schimbările profunde și neașteptate pe care umanitatea le cunoaște din cauza pandemiei sunt reflectate în acest articol scris de către analiștii ASRIE prin observații care propun reflexie îndelungată. A reusit China să transforme în victorie geopolitcă un dezastru imagologic și politic creat de una dintre marile crize medicale din istoria sa? ASRIE încearcă să răspundă la această întrebare.
Partenerul DefenseRomania, analistul James M. Dorsey, revine după o mică vacanță, cu o analiză precisă a tensiunilor care se construiesc în Estul Mediteranei. În jurul noilor depozite de gaz, la care Grecia, Israel și Cipru au acces direct, se desenează interesele marilor puteri mondiale sau regionale. James Doresy ne prezită cu acuratețe interesele Turciei, Rusiei, Arabiei Saudite, desenând liniile de forță, unele fiind obscure, altele aflate la lumina zile ale actorilor zilei. Israel desigur, pivot al securității zonei, consitutie nu numai subiect de geopolitică dar și promotor al unor mari ambiții economice locale. Un eseu rapid și necesar de citit.
La început de an, James Dorsey, colaboratorul DefenseRomania ne transmite o analiză a relațiilor dintre Rusia, China și Turcia. James Dorsey pune accentul pe politica Rusiei în raport cu cei doi mari vecini ai săi, în contextul unei așa zise coaliții anti-americaen. Deși pare a fi o înșelegere care să se opună puterii americane, articolul ne arată micile și marile probleme ale unei astfel de inițiative. Cum anul a început în galop, materialul colaboratorului nostru propune un subiect extrem de important pentru înțelegerea viitorului imediat.
Colaboratorul DefenseRomania, Emanuel Pietrobon (ASRIE) ne transmite o analiză îndrăzneață cu privire la aplicarea pratică a două teorii geopolitice care au ca centru de greutate tendința înnăscută a Germaniei spre hegemonie. Analistul ASRIE ne readuce în atenție fundamentul teoretic al incepției și dezvoltării geografice a Germaniei, prezentând viziunea geopolitică a lui Halford Mackinder. Cunoscut academic britanic de la începutul secolului trecut, Mackinder subliniază în lucrările sale necesitatea naturală a Germaniei de a deveni hegemon economic al spațiului european, pentru a putea traversa apoi întreaga Asie. În interiorul analizei îl regăsim și pe continuatorul acestei teorii, celebrul politiolog american de origine poloneză, Zbigniew Brzezinski, fost consilier al președintelui Carter. Acesta dezvoltă și aduce în contemporan teoriile britanicului. Textul publicat de DefenseRomania, pe lângă valoarea sa academică, pune o problemă serioasă pentru că el ne arată cum Estul European este și va fi, în continuare, cheia mișcărilor hegemonice germane și modul prin care SUA se opun acesteia. Concluzia propusă de Emanuel Pietrobon, poate clarifica, măcar în parte, dezastrul geopolitic și însigurarea geografică în care se află România astăzi.
Colaboratorul DefenseRomania, cercetatorul italian Emanuel Pietrobon ne transmite o analiză despre impactul creșterii influenței Turciei asupra spațiul multi-național al Rusiei. Articolul face parte din suita de prelegeri cu privire la creșterea influenței diverșilor actori din spațiul EuroAsiatic și consecințele acestei explozii de influență asupra relațiilor dintre minoritățile naționale și statul rus. O lectură interesantă care ne dă de gândit.
Reputatul colaborator al DefenseRomania, dr. James M. Dorsey ne transmite o analiză cu privire la ultimile eveniment din lumea arabă. O nouă primăvară arabă pare să străbată masele. Mișcările din Liban, Algeria, Irak sau Iran devin deja o mantră a unei lumi tinere, revoluționare si extrem de dinamice. James Dorsey propune cititorilor DefenseRomania o viziune care presupune existența unei continuități cu mișcările populare din timpul primăverii arabe. Sub titlul semnificativ un război al nervilor tari, vă propunem acest text incitant.
Colaboratorul DefenseRomania, Emanuel Pietrobon, expert ASRIE în politica Central și Est europeană ne transmita o analiză despre ambițiile nucleare ale Poloniei. Conform lui Emanuel Pietrobon, un nou capitol al ambițiilor Poloniei se deschide. Ambiția de a construi capacități energetice nucleare exprimă foarte clar modul în care Varșovia înțelege să își reducă dependența sa de gazul rusesc. Un articol pe cât de interesant pe atît de inteligent scris.
Contracarare civilizaționismului, ca formă de opresiune a statului în raport cu cetățenii săi și dispariția graniței dintre identitate religioasă și nivelul de trai, reprezintă esența noului articol trimis de partenerul DefenseRomania, dr. James M.Dorsey. Martor privilegiat al manifestațiilor libaneze, care au măturat guvernul Hariri cât și observator calificat al marilor mișcari sociale din Irak, James M. Dorsey ne analizează diferența enormă dintre ceea ce asteaptă oamenii de la un stat și ceea ce este livrat în realitate. Deja, mulțimile pun în discutie exact sintagma identității religioase ca fundament al unui sectarism economic care dăuneaza nivelului de trai al oamenilor. Pentru DefenseRomania, un articol care merita să fie citit.
Jocul politic din Orientul Mijlociu, fierbinte de generații, a devenit incandescent la propriu în ultimile zile. Colaboratorul DefenseRomania, Dr. James M. Dorsey ne propune o analiză a vizitei președintelui Vladimir Putin al Rusiei în capitala regatului saudian. La Ryiad, Putin va accentua interesele rusești și strategia de promovare a acestora. O vizită care s-a desfășurat cu fastul egal al vizitei președintelui Trump și care a demonstrat nu numai arta diplomatică arabă, dar și ambițiile de super putere ale Rusiei. O viziune complexă, descrisă dinamic de catre James Dorsey, analistul bine cunoscut al DefenseRomania.
Unul dintre colaboratorii DefenseRomania, Emanuel Pietrobon propune spre publicare un articol despre problematica arctică în relațiile dintre marile puteri. Pietrobon reuşeşte să construiască un narativ pe mai multe planuri, interesele chineze fiind cele care par a dicta valsul politic care începe să înconjoare resursele nebănuite ale continentului Artic.
Un prolific analist din cadrul ASRIE, institutul partenere cu DefenseRomania.ro ne transmite această analiză cu privire la armata spațială pe care președintele SUA Donad Trump a creat-o anul trecut. Comandamentul Spaţial, deși pare un titlu din dintr-un roman de science fiction a devenit realitate pe care ASRIE prin Emanuel Pietrobon o analizează în materialul pe care vi-l prezentăm. Alături de China și Rusia, o nouă competiție militară și științifică începe. Iar această nouă competiție presupune atât noi expertize dar și masive probleme. Ecuația ieșirii în spațiu a civilizației umane devine și mai incitantă.
Deja cunosutul partener al DefenseRomania.ro, James Dorsey ne transmite o analiză despre noul complex relațional dintre Rusia, China și India. O imagine în oglindă a jocului politic american, care încearcă menținerea unui echilibru în spațiul Indo-Pacific, materialul lui James Dorsey propune o viziune curățată de ideologie, cu elemente de realism fundamental.
Noul material trimis spre publicare de către partnerul nostru Cyril Widdershoven (VEROCY) ne prezintă pericolel reale pe care războiul intern libian le presupune pentru jocul regional și mondial.
Partenerul Defense Romania, think thank-ul italian ASRIE publică o analiza excepțională despre situația actuală din Libia. Interesele petroliere si de gaz ale Italiei sunt foarte importante, de unde și atenția deosebită pe care laboratoarele de cercetare italiene o dau conflictului armat libian.
Partenerul Defense Romania, Cyril Widdershoven (VEROCY) ne transmite o corespondență direct de la locul ultimelor frământări petroliere. Un război al tancurilor petroliere, asa cum Cyril Widdershoven (VEROCY) îl defineste, are loc în aceste zile. Atacurile asupra două vase de transport, folosirea unor mine care par a fi folosite de către marina iraniană, intervenția marinei americane care se află permanent în zona, iată elemente ale unei analize care poate speria. Partenerul nostru prezintă un tablou detaliat al evenimetelor din golful Oman și implicațiile sale directe asupra relațiilor din interiorul OPEC. Brusca creștere a prețului petrolului, întâmplată după atacul asupra celor două petroliere reprezintă, în opinia autorului, nu numai un semnal al nervozității regionale, dar poate fi începutul unei spirale de tensiune și violență care pot pune în pericol interese fundamentale ale SUA și aliaților săi. Poate nu întâmplător unul dintre tancurile petroliere atacate este din Japonia. O lectură obligatorie în Defense Romania.
Partenerul nostru din Olanda, Cyril Widdershoven (Verocy) ne transmite o analiză despre ultimile tensiuni dintre SUA și Iran. Astfel, Cyril Widdershoven arăta cu argumente pertinente modul de acțiune al ambelor puteri aflate de decenii în conflict deschis. Un text îndrăzneț si deosebit de edificator.
His Excellency Pakistan's ambassador to Bucharest, Safdar Hayat, gave an interview to DefenseRomania. The diplomat talked about the relations between Romania and Pakistan, but also about important projects in which the two states cooperate.
Romania's Nationat Institute of Statistics (INS) has confirmed the 4,1 percent growth of the Romanian economy last year as compared to 2017.
Known for his ideological uniqueness and his intellectual inaptitude to speak outside the small world patronized by Soros, the American ambassador in Bucharest, Hans Klemm, gave an interview that leaves people speechless with wonder. I am absolutely convinced that this stand will bring me fierce criticism, starting with the trolls promoting the Soros ways of thinking and ending with the readers of the onomatopoeia banners ''rezist''. In this optic, Klemm, speaks to Romania. Throughout patches of logic covered by a huge blackout of intellectual forgery.
A ceremony will be held this morning in the city of Braşov to mark the return from Poland of the "Black Bats" anti-aircraft defense Detachment.
The Romanian President Klaus Iohannis has announced on Thursday the themes that he will submit to a referendum on May the 26th. There will be two subjects that the people will be asked to respond to:
Employees of Electrolux, a factory in the northern Romanian town of Satu Mare, entered their 23rd day of strike on Wednesday.
Partenerul Defense Romania, Cyril Widdershoven (VEROCY), transmite o corespondență despre relațiile din ce în ce mai complexe dintre doi aliați NATO, SUA și Turcia. Cyril Widdershoven analizează încercările senatorilor americani de a bloca transferul de avioane americane F-35 către Turcia, act politic care va irita Ankara. Relațiile deja tensionate dintre cele două țări riscă să devină incandescente. O corespondență extrem de interesantă pentru cititorul avizat.
După șocul atentatului din Christchurch, cel mai mare oraș din sudul Noii Zeelande, lumea musulmană a privit cum un autointitulat soldat al fundamentalismului religios, creștin de data aceasta, poate să facă aceleași ravagii ca orice fundamentalist, reprezentând oricare religie. Partenerul DefenseRomania, Dr. James M. Dorsey ne trimite o analiză a modului în care marii actori statali musulmani au înțeles să se imerseze în tragedia din Christchurch. Turcia a creat de altfel valuri media, în urma declarațiilor președintelui său, care a reamintit de marile momente militare otomane din epocile trecute. Constantinopol sau Gallipoli, nume simbol ale măreției otomane, folosite în contextual dramei din Noua Zeelanda, exprimă din nou, în opinia lui James M. Doresey, semne ale unei gramatici deosebite care exprimă importanța Turciei în spațiul musulman și nu numai. Un articol care ne propune teme reale de reflecție.
Partenerul nostru The Kootneeti ne transmite, în exclusivitate, o analiză a fostului Director General pentru Operațiuni din armata indiană, generalul Maj Gen Rajiv Narayanan, AVSM, VSM (Retd). Domnul general Rajiv Narayanan introduce cititorul DefenseRomania într-o problematică nouă regională, dar cu ramificații deosebite pentru securitatea Indiei. Efectele deciziilor Chinei în ceea ce privește organizațiile militante Islamiste sunt importante pentru India si Pakistan, mai ales în viziunea unuia dintre cei mai înalți ofițeri ai acestei țări. Vă propunem deci o lectură importantă și care ajută la descifrarea unei ecuații de securitate zonală cu vaste implicații.
Cunoscutul profesor britanic Julian Lindley-French, de la Institute for Statecraft din Londra (UK) publică un nou articol incitant despre echilibrul strategic din Asia. Politologul analizează echilibrele sensibile din continentul asiatic prin prisma unei situatii similare de la inceptul secolul XX din continentul European. Există o Serbia în Asia, se întreabă retoric, Julian Lindley-French, aducând argumente pentru răspunsul său. O analiză extrem de interesantă pentru cititorii DefenseRomania.
Partenerul nostru din India, www.thekootneeti.in , ne transmite o analiză aspura ultimelor evoluții și tensiuni militare dintre India și Pakistan. Totul a plecat de la atacul terorist din Pulwama, din teritoriul internațional disputat Kashmir, dintre cele două puteri nucleare India și Pakistan. Atacul care a costat viața a 40 de paramilitari indieni a fost revendicat de către organizația militantă pakistaneză Jaish-e Mohammed. Ca urmare, în numai 48 de ore, India și Pakistan s-au aflat pe picior de război, aviația indiană făcând incursiuni în teritoriul pakistanez și bombardând o tabără a organizației pakistaneze. Pe fundalul acesta zgomotos, www.thekootneeti.in ne transmite un material care să explice cititorilor www.defenseromania.ro situația exactă și să elimine anumite neînțelegeri.