Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Forțele GNA au descoperit un transport de arme şi echipamente militare trimise de Egipt mareşalului Haftar
Armata libiană a anunțat azi că a descoperit un transport de materiale militare din Egipt în orașul Tobruk din nord-estul Libiei.

Acest transport a venit la scurt timp după ce mareșalul Khalifa Haftar a spus că forțele lui se pregătesc pentru o „bătălie majoră” în apropierea orașelor Sirte și al-Jufra. În imaginile publicate de Operațiunea Volcano of Rage, condusă de guvern, se pot observa oameni în uniformă militară care stau lângă vehiculele folosite pentru transportul de arme și echipamente militare venite din Egipt. Armata libiană nu a oferit, însă, detalii suplimentare, transmite Anadolu.

2. -imagine fara descriere- (libia_armament_egipt_63824000.jpg)

Pe 8 aprilie, armata libiană a prezentat fotografii ale unei nave egiptene care a sosit în portul Tobruk. De pe navă au fost descărcate 40 de containere cu muniție pentru forțele loiale lui Haftar.

În iunie, președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a sugerat ca Egiptul poate lansa „misiuni militare externe” în Libia, dacă este necesar, spunând că „orice intervenție directă în Libia a devenit deja legitimă la nivel internațional”.

Al-Sisi a declarat că orașul Sirte și baza aeriană Al-Jufra sunt o „linie roșie”, solicitând armatei sale „să fiți pregătiți să îndepliniți orice misiune aici în granițele noastre sau, dacă este necesar, în afara granițelor noastre”.

Ieri, Parlamentul cu sediul în estul Libiei şi care îl sprijină pe mareşalul Khalifa Haftar a anunţat, în noaptea de luni spre marţi, că va permite o posibilă intervenţie a armatei egiptene împotriva Turciei în Libia în caz de "ameninţare".

 

Citește și: Războiul din Libia | Turcia vrea să elibereze baza aeriană Al-Jufra, condusă de miliţiile lui Haftar şi mercenarii din Wagner Group

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Exercițiu militar fără precedent al SUA, în Marea Neagră
În loc de tancuri T-14 Armata, Forţele Armate Ruse primesc promisiuni
Serbia ar fi comandat un sistem de apărare antiaeriană din China
Sute de marinari și scafandri militari români se instruiesc împreună cu partenerii străini
Când va primi Flota rusă din Marea Neagră primele rachete hipersonice Zircon?
Germania închide ochii la acţiunile militare ale Turciei. Berlinul a aprobat livrări de armament către Ankara
Armata israeliană a deschis focul asupra a patru persoane care îi ameninţau frontiera cu Siria (Video)
Un grup iranian revendică 28 de atacuri cibernetice asupra Israelului
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro