Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fost deputat ucrainean: Merkel s-a înțeles cu SUA și Rusia și i-a dat un ultimatum lui Zelenski în problema Donbas
În cadrul vizitei sale la Kiev, din 22 august, cancelarul german Angela Merkel i-a dat un ultimatum președintelui ucrainean Volodimir Zelenski privind acceptarea soluției propuse pentru rezolvarea situației din Donbas.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Sursă foto: Administrația Prezidențială a Ucrainei

Acest lucru a fost afirmat  un fost membru al Radei Supreme a Ucrainei, Evgeni Muraev, în cadrul unei emisiuni difuzate pe 27 august la postul de televiziune “Nash”. Potrivit acestuia, cerințele ultimatumului au fost convenite anterior cu președintele rus Vladimir Putin și cu omologul său american Joe Biden.

"Cred că există o decizie consolidată cu privire la Ucraina, căreia i se cere să renunțe la subiectivitate în îndeplinirea obligațiilor asumate", a declarat fostul parlamentar.

Acesta a explicat că este vorba despre obligații privind soluționare pașnică a conflictului armat din Donbas, conform acordurilor adoptate la Paris în timpul summitului liderilor celor patru țări ale Formatului Normandia (Ucraina, Federația Rusă, Franța, Germania) din 2019.

Potrivit lui Muraev, vizita lui Zelenski la Washington, planificată pentru săptămâna viitoare, va avea loc doar dacă președintele ucrainean acceptă acest „ultimatum”.

G Ad:

Dacă Zelenski acceptă ceea ce a convenit lumea pentru Ucraina, acest lucru va fi pus în aplicare în cadrul ședinței președinților Ucrainei și Statelor Unite. Dacă are opinii diferite, întâlnirea nu va mai avea loc", a spus politicianul ucrainean.

2. Cancelarul... (merkel-zelenski_31477600.jpeg)

Cancelarul german Angela Merkel și președintele Ucrainean Volodimir Zelenski. Sursă foto: Administrația Prezidențială de la Kiev

Anterior, Evgheni Muraev a atras atenția asupra faptului că actualul curs urmat de conducerea ucraineană, de a refuza aplicarea acordurilor de la Minsk, ar putea duce la ridicarea de către UE a tuturor sancțiunilor impuse Rusiei.

Pe de altă parte, Rusia și-a reluat acuzațiile la adresa Ucrainei privind slaba implicare în procesul de reglementare. Reprezentantul plenipotențiar al Rusiei în Grupul Trilateral de Contact, Boris Gryzlov, a susținut pe 26 august că delegația ucraineană a întrerupt întâlnirea pe tema Donbas, refuzând să poarte discuțiile pentru care Moscova, reprezentanții republicilor separatiste și OSCE erau pregătiți.

De asemenea, media rusă a reluat intensiv ideea că președintele ucrainean a comparat pe 5 august situația din Donbas cu cea generată de Zidul Berlinului, când i-a sfătuit pe locuitori cu simpatie pentru Rusia să părăsească regiunea, deoarece aceasta „nu va fi niciodată rusă” și, mai devreme sau mai târziu, se va întoarce sub controlul Kievului.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro