Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
General ucrainean: Riscul unei invazii ample din partea Rusiei se menţine, mai ales din zona de sud
Dezvoltarea capacităților militare ale Rusiei în jurul Ucrainei și desfășurarea de exerciții militare cu caracter ofensiv, sugerează că o invazie la scară largă rămâne o amenințare de securitate la adresa teritoriului ucrainean,  a precizat recent comandantul Forțelor Întrunite ale Ucrainei, generalul Serhii Naiev.
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Potrivit publicaţiei Ukrinform, generalul Serhii Naiev a făcut această declaraţie într-un interviu acordat agenției de știri RBC Ucraina, când i s-a cerut să comenteze probabilitatea unei invazii rusești la scară largă, în viitorul apropiat, asupra Ucrainei.

Generalul Naiev susţine că trebuie luate în considerare acumularea de către Rusia a capacităților sale militare în jurul Ucrainei și organizarea de exerciții la scară largă, inclusiv cu caracter ofensiv, ceea ce face că o invazie militară la scară largă să rămână o amenințare de securitate.

"Amenințările militare din partea Federației Ruse, în sudul Ucrainei, cresc în fiecare an. Nu putem spune că există semne imediate că Federația Rusă va începe o agresiune militară în viitorul apropiat. Cu toate acestea, militarizarea rapidă a peninsulei ocupate (Crimeea) crește amenințările la adresa securității naționale a Ucrainei", a spus Naiev.

Citeşte şi: Rusia va invada Ucraina, doar că nu chiar acum

G Ad:

Potrivit acestuia, evenimentele din 2014 sugerează că Federația Rusă poate trece la ostilități reale în sudul Ucrainei în orice moment convenabil pentru conducerea rusă.

Generalul ucraineana susţine că, cu toate acestea, efectul sancțiunilor internaționale și sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială de care Ucraina se bucura  din partea partenerilor sai internaționali reduc semnificativ extinderea agresiunii ruse.

Citeşte şi: Forţele Armate Ucrainene desfăşoară exerciţii militare comune cu forţele SUA şi aliaţi din NATO

În opinia sa, în viitorul apropiat, Rusia va continua să ia măsuri, ca parte a unor acţiuni hibride, pentru a influența Ucraina, concentrându-se pe menținerea situației instabile din estul teritoriilor ucrainene, destabilizarea situației socio-politice din Ucraina și câștigarea unui avantaj în spațiul informațional.

În același timp, generalul Naiev a precizat că agențiile de informații ucrainene analizează constant situația, iar structura militară de comandă este pregătită pentru o schimbare a nivelului amenințărilor și un răspuns adecvat la acestea. 

Potrivit lui Naiev, forțele ruse de ocupație au început să folosească mai des arme care sunt interzise prin acordurile de la Minsk, inclusiv împotriva țintelor civile. 

După cum precizează generalul Naiev, forțele ruse de ocupație, pentru a fi cât mai eficiente în acţiunile lor destabilizatoare, continuă să caute cele mai eficiente tactici,  combinând acțiunile militare cu măsuri active său război psihologic.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro