Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania susține reformele din R. Moldova printr-un ajutor financiar în valoare de 10 milioane de euro
29 sep, 20:13
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, care a sosit miercuri într-o vizită de două zile la Chişinău, a anunţat că Germania va oferi Republicii Moldova un ajutor de 10 milioane de euro pentru a o ajuta la asigurarea aprovizionării cu resurse energetice şi la consolidarea sistemului de sănătate, relatează agenția Agerpres, care citează instituțiile media DPA, Deschide.md, Radio Chişinău şi Agora.md.
Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Totodată, preşedintele german a spus că ţara sa este dispusă să ajute Republica Moldova şi în ceea ce priveşte reformele din sistemul juridic.

'Reformele din Moldova sunt probabil cea mai încurajatoare dezvoltare din întreaga regiune', a afirmat Steinmeier în finalul discuţiilor cu Maia Sandu la Chişinău.

'Noi, germanii, ne considerăm drept parteneri şi avocaţi ai acestei regiuni', a spus el, în timpul primei vizite a unui preşedinte german în Republica Moldova.

Succesul programului de reforme lansat de Maia Sandu este important atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Europa în ansamblu, a subliniat preşedintele german.

'Stimată doamnă Sandu, v-aţi propus să faceţi multe. Noi doi ştim că nu este simplă calea spre succes. Dar, beneficiaţi de sprijinul politicului şi al societăţii şi trebuie să ştiţi că beneficiaţi şi de un sprijin puternic din partea Germaniei', a declarat Steinmeier, citat de portalul Deschide.md.

 

Reformele politice și combaterea corupțieiReformele politice şi de combatere a corupţiei lansate de guvernarea de la Chişinău sunt pilonii de bază pentru o societate care aspiră să le ofere cetăţenilor săi o viaţă decentă şi reprezintă o bază pentru apropierea graduală de Uniunea Europeana, a menţionat Frank-Walter Steinmeier, adăugând că reformele trebuie să fie însoţite şi de o economie puternică şi că UE are nevoie de vecinătate stabilă.

În acelaşi timp, preşedintele german a subliniat că guvernul de la Berlin nu a cerut anularea regimului liberalizat de vize pentru cetăţenii moldoveni, referindu-se la informaţii lansate de unele instituţii de presă.

Potrivit Agora.md, pe portalul Euobserver au apărut mai multe informaţii potrivit cărora o astfel de propunere ar fi discutată de către Germania, Italia şi Belgia. Documentul care ar confirma zvonurile este datat din 27 septembrie şi ar constitui răspunsul delegaţiilor unor ţări membre la analiza din luna august făcută de Comisia Europeană cu privire la modul în care funcţionează liberalizarea regimului vizelor şi noul mecanism de suspendare a acestui privilegiu.

 

G Ad:

Maia Sandu dorește extinderea relațiilor dintre Germania și R. MoldovaÎn declaraţia sa Maia Sandu a pledat pentru extinderea legăturilor bilaterale: 'Germania a fost întotdeauna un partener important şi de încredere', a spus ea, invitând partea germană să investească mai mult în economia moldoveană.

Totodată, Maia Sandu a anunţat că în luna octombrie vor fi lansate negocieri cu Germania pentru recunoaşterea şi conversiunea permiselor de conducere moldovene şi a amintit că din 2022 cetăţenii moldoveni se vor putea angaja legal în muncă sezonieră în Germania.

Ea a salutat sprijinul oferit de Germania Republicii Moldova, precizând ca suma a depăşit 290 de milioane de euro în ultimele două decenii, iar investiţiile germane au contribuit la crearea a mii de locuri de muncă.

Preşedintele Germaniei este însoţit în vizita sa în Republica Moldova de un grup de oameni de afaceri care vor participa la un forum economic moldo-german. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro