Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul Florin Cîțu a fost demis de Parlament. Moțiunea de cenzură a trecut
05 oct, 15:03
Moțiunea de cenzură depusă de social-demcorați și susținută de celelalte formațiuni din opoziție - AUR și USR-PLUS - a trecut în Parlament. Astfel, guvernul condus de Florin Cîțu a căzut în Parlament, într-un moment de criză politică și sanitară.
Sursa foto: Guvernul României

UPDATE: 

Camera Deputaților a anunțat rezultatul oficial: Moțiunea a fost votată de 281 de parlamentari. S-au înregistrat 281 de voturi „pentru” 0 voturi anulate și 0 voturi „împotrivă”. Pentru adoptarea moțiunii erau necesare 234 de voturi.

Guvernul Cîțu a fost demis oficial de Parlamentul României.

Știrea inițială:

G Ad:

Potrivit televiziunilor cu profil politic, Antena 3, Digi 24, Realitatea Plus, moțiunea a trecut.

Există o certitudine: Guvernul a căzut. Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să întrunească 234 de voturi "pentru". Sursele citate anunță fără echivoc că numărul a fost depășit cu mult.

 

Moțiunea împotriva Guvenrului Cîțu, cea mai votată din istoria României

 

Antena 3 precizează că moțiunea a fost votată de 281 de parlamentari. Acest lucru e un record ce va fi greu de egalat în viitor. Niciodată în istoria României o moțiune de cenzură nu a trecut cu așa scor.

Intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!", moţiunea a fost iniţiată de 157 de deputaţi şi senatori PSD, principalului partid de opoziție.

Împotriva moțiunii au votat PNL și UDMR.

Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate, în speță de azi.

Guvernul al cărui mandat a încetat în aceste condiţii îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

În acest moment, potrivit procedurii Constituționale, președintele Klaus Iohannis va trebui să cheme partidele la consultări și să vină cu o nouă propunere de premier.

Premierul demis Florin Cîțu poate rămâne în funcție cu puteri limitate pe o perioadă îndelungată de timp întrucât Constituția nu prevede un termen în care președintele să vină cu o nouă propunere.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro