Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul Florin Cîțu a fost demis de Parlament. Moțiunea de cenzură a trecut
05 oct, 15:03
Moțiunea de cenzură depusă de social-demcorați și susținută de celelalte formațiuni din opoziție - AUR și USR-PLUS - a trecut în Parlament. Astfel, guvernul condus de Florin Cîțu a căzut în Parlament, într-un moment de criză politică și sanitară.
Sursa foto: Guvernul României

UPDATE: 

Camera Deputaților a anunțat rezultatul oficial: Moțiunea a fost votată de 281 de parlamentari. S-au înregistrat 281 de voturi „pentru” 0 voturi anulate și 0 voturi „împotrivă”. Pentru adoptarea moțiunii erau necesare 234 de voturi.

Guvernul Cîțu a fost demis oficial de Parlamentul României.

Știrea inițială:

G Ad:

Potrivit televiziunilor cu profil politic, Antena 3, Digi 24, Realitatea Plus, moțiunea a trecut.

Există o certitudine: Guvernul a căzut. Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să întrunească 234 de voturi "pentru". Sursele citate anunță fără echivoc că numărul a fost depășit cu mult.

 

Moțiunea împotriva Guvenrului Cîțu, cea mai votată din istoria României

 

Antena 3 precizează că moțiunea a fost votată de 281 de parlamentari. Acest lucru e un record ce va fi greu de egalat în viitor. Niciodată în istoria României o moțiune de cenzură nu a trecut cu așa scor.

Intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!", moţiunea a fost iniţiată de 157 de deputaţi şi senatori PSD, principalului partid de opoziție.

Împotriva moțiunii au votat PNL și UDMR.

Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate, în speță de azi.

Guvernul al cărui mandat a încetat în aceste condiţii îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

În acest moment, potrivit procedurii Constituționale, președintele Klaus Iohannis va trebui să cheme partidele la consultări și să vină cu o nouă propunere de premier.

Premierul demis Florin Cîțu poate rămâne în funcție cu puteri limitate pe o perioadă îndelungată de timp întrucât Constituția nu prevede un termen în care președintele să vină cu o nouă propunere.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro