Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Industria aerospațială a Turciei salvată de Azerbaidjan: exporturile s-au triplat față de 2019
08 ian, 19:08
Exporturile industriei aerospațiale și de apărare ale Turciei au scăzut cu 16,8% în 2020 la 2,27 miliarde USD, comparativ cu 2,74 miliarde USD din 2019, conform cifrelor dezvăluite de Adunarea Exportatorilor Turci (TİM) din 5 ianuarie.

Exporturile pentru decembrie 2020 au scăzut cu 3,2%, până la 279,51 milioane USD, comparativ cu 288,64 milioane USD în decembrie 2019.

Sunt incluse aici și exporturile din piața aviației civile, care a fost grav afectată de pandemia Covid-19. Ponderea industriei aerospațiale și de apărare în exporturile totale ale Turciei în 2020 a fost de 1,3%.

Exporturile în Azerbaidjan au fost de trei ori mai mari decât în 2019

Statele Unite au fost destinația principală în 2020, cu exporturi evaluate la 784,22 milioane USD, în scădere cu 4% față de 2019. Au fost urmate de Azerbaidjan cu exporturi în valoare de 260,83 milioane USD, în creștere cu 194% față de anul precedent, creștere datorată probabil și conflictului din Narorno-Karabah.

Exporturile Turciei către Emiratele Arabe Unite în sectorul apărării și aviației au înregistrat cea de-a treia creștere semnificativă, cu 51%, ajungând la peste 200,28 milioane USD. Exporturile aerospațiale și de apărare ale Turciei către Germania au fost evaluate la 157,68 milioane USD, în scădere cu 38,6% față de 2019, urmată de India la 127,26 milioane USD, cu o scădere de 213,2%, potrivit Janes.com.

Turcia are 7 sateliți plasați pe orbită

Odată cu lansarea noului satelit Turksat 5A efectuată anul acesta, pe 7 ianuarie, numărul sateliților activi ai Turciei în spațiu va crește la șapte, a declarat Erdogan, adăugând că Turcia și-a asigurat drepturile de utiliza sateliții pe orbită pentru 30 de ani.

"Obiectivul nostru este de a lansa pe orbită Turksat 6A în 2022, primul satelit de comunicații produs de Turcia", a declarat liderul de la Ankara prin videoconferință în Sesiunea Specială a Săptămânii Tehnologiilor prin Satelit , transmite DailySabah.

El a mai declarat că Turcia intenționează să lanseze anul viitor propriul său satelit de observare de înaltă rezoluție, IMECE.

De asemenea, Turcia va anunța în curând programul său spațial național 2021-2030, a adăugat Erdogan.

Satelitul Turksat 5A a fost lansat pe 7 ianuarie, folosind o rachetă SpaceX Falcon 9 care a decolat de la stația Forței Aeriene Cape Canaveral din statul american Florida.

Amintim că printre sateliții deținuți de Turcia se află și Gokturk-1, un satelit de observare a Pământului destinat aplicațiilor militare și civile care poate scana imagini de înaltă rezoluție.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro