Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Întâlnire între liderii milițiilor din Libia
Joi a avut loc o întâlnire a liderilor milițiilor loiale lui Khalifa Haftar cu purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților din Libia.

Purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților din Libia, Aguila Saleh, s-a întâlnit cu Abd al-Razik al-Nazuri, Saqr al-Jarushi, Muhammed es-Senusi și Hayri at-Tamimi în sudul Libiei. La această întâlnire, la care Haftar nu a participat, comandanții l-au informat pe Saleh despre evoluțiile militare din teren. Întâlnirea a avut loc într-un moment în care relațiile dintre Saleh și Haftar sunt tensionate, transmite Anadolu.

În urma eliminării lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia a fost scindată în două. Pe de o parte Guvernul Acordului Național, recunoscut de ONU și de comunitatea internațională și forțele mareșalului Khalifa Haftar, susținut de Emiratele Arabe Unite și Egipt.

Din aprilie 2019, GNA a fost atacat de forțele Haftar și peste 1.000 de oameni au fost uciși. Odată cu înfrângerile continue ale forțelor Haftar, Saleh a anunțat la sfârșitul lunii aprilie o propunere de a ajunge la o soluție politică pentru criză. Imediat după propunere, Haftar s-a declarat singurul conducător al Libiei, renunțând la acordul semnat la Skhirat în 2015 între părțile aflate în conflict. Această mișcare a fost condamnată de lumea internațională cât și de aliați regionali.

Cu toate acestea, Haftar nu a reușit să răstoarne Camera Reprezentanților din Tobruk, iar Aguila Saleh, deși se bucură de un sprijin tribal major în estul Libiei, a fost văzut ca un subordonat al Haftar.

Autoproclamata Armată Națională Libiană (LNA) a lui Haftar a lansat, în aprilie 2019, o ofensivă pentru a captura capitala Tripoli, dar s-a oprit la marginea orașului.

Citește și: Mercenarii ruși din Libia, puşi pe fugă de către forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro