Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irak: Atac cu drone-kamikaze asupra aeroportului internaţional din Erbil
Un atac cu drone-kamikaze a avut loc marţi seară împotriva aeroportului internaţional din Erbil, în apropierea consulatului american din acest oraş situat în nordul Irakului, potrivit unui comunicat al unităţii de combatere a terorismului din Kurdistanul irakian, transmite AFP.
sistemul de apărare antirachetă american C-RAM

Atacul, care a avut loc în jurul orei 19:30 GMT, nu a provocat victime şi nici daune materiale, iar pompierii au controlat un început de incendiu, se arată în comunicat.

Aeroportul din Erbil, unde se află o bază militară a coaliţiei internaţionale de combatere a grupării jihadiste Stat Islamic, a fost deja vizat în aprilie de un atac cu o dronă încărcată cu explozivi.

Interesele SUA în Irak au fost ţinta unor atacuri repetate şi în creştere în ultimele luni.

Luni, o dronă-capcană care viza ambasada SUA la Bagdad a fost doborâtă la câteva ore după un atac cu rachete asupra unei baze din vestul Irakului, unde se află trupe americane SUA.

Statele Unite acuză în mod sistematic facţiuni pro-iraniene ca fiind responsabile pentru aceste operaţiuni.

De la începutul anului, aproximativ 48 de atacuri au vizat interesele americane în Irak, unde 2.500 de soldaţi americani sunt desfăşuraţi ca parte a coaliţiei internaţionale antiteroriste.

Noua utilizare a dronelor dă bătăi de cap coaliţiei deoarece bateriilor de apărare C-RAM, instalate de armata SUA pentru a-şi apăra trupele, pot interceptarea acestor dispozitive.

Aceste noi atacuri au loc la o săptămână după cele americane împotriva poziţiilor Hachd al-Chaabi, forţe paramilitare pro-iraniene care acţionează în Siria şi Irak, în urma cărora au fost ucişi 12 luptători.

Hachd al-Chaabi, o prezenţă paramilitară importantă în Irak, salută în mod regulat lansarea de rachete şi drone-capcane, dar nu îşi asumă niciodată responsabilitatea atacurilor.

Ca semn al îngrijorării în legătură cu noi atacuri cu drone, SUA au anunţat recent că oferă până la trei milioane de dolari pentru informaţii despre atacurile ce vizează interesele americane în Irak. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o gruparea navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro