Printre echipamentele confiscate se numără componente de rachete balistice și rachete de croazieră de fabricație iraniană, afirmă armata americană.
Printre echipamentele confiscate se numără componente de rachete balistice și rachete de croazieră de fabricație iraniană, afirmă armata americană.
O navă comercială greacă care naviga sub pavilionul maltez a fost lovită de o rachetă în largul coastei Yemenului, marți după-amiază. La bord se aflau 24 de membri ai echipajului, nimeni nu a fost rănit. Au fost doar pagube materiale. Nimeni nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac, dar suspiciunile cad asupra Houthi, rebelii șiiți din Yemen susținuți de Iran.
O rachetă trasă din Yemen a lovit, luni, nava de marfă Eagle Gibraltar, sub pavilionul Insulelor Marshall, dar deținută de americani, în Golful Aden. Nimeni nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atacul piraților, dar Houthi, rebeli șiiți yemeniți susținuți de Iran, sunt suspectați, a informat Reuters.
Rebelii Houthi, Hezbollah, Hamas sunt doar pioni. Adevăratul creier se află la Teheran, iar implicarea Rusiei este aproape certă.
Statele Unite au atacat din nou pozițiile rebelilor șiiți din Yemen, sâmbătă seara, scrie agenția Reuters, potrivit căreia de data aceasta atacul a fost îndreptat împotriva sistemelor radar. Potrivit rebelilor, ținta a fost capitala Sanaa, pe care o controlează.
Vineri , 12 ianuarie, Statele Unite și Marea Britanie au lovit bazele Houthi din Yemen. Operațiunea a fost ca răspuns la zeci de atacuri asupra navelor comerciale din Marea Roșie de către grupul rebel yemenit susținut de Iran.
Joe Biden a anunţat joi că Statele Unite şi Regatul Unit "au efectuat cu succes lovituri împotriva mai multor ţinte din Yemen, folosite de rebelii houthi pentru a pune în pericol libertatea navigaţiei" în Marea Roşie, notează Agerpres, care citează AFP.
Soldaţii israelieni vor şti să lupte în Liban "dacă este necesar", a avertizat miercuri şeful Statului Major al armatei, Herzi Halevi, adresându-se trupelor sale din Fâşia Gaza, scrie AFP.
Armata israeliană a anunţat luni că a ucis o figură importantă a Hamas în Siria, responsabilă pentru tirurile de rachete înspre Israel de pe teritoriul sirian, într-o declaraţie rară privind operaţiunile sale în Siria, informează Agerpres, care citează AFP.
Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, aflată în vizită la Ierusalim, a cerut duminică Israelului să aibă mai multă reţinere în războiul purtat în Fâşia Gaza, spunând că este esenţială o "gestionare mai puţin intensivă a operaţiunilor", notează AFP.
Războiul din Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâşia Gaza va continua pe tot parcursul anului 2024, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a consemnat luni Agerpres, care citează AFP.
Elicoptere americane care operează de pe portavionul USS Eisenhower și distrugătorul USS Gravely au scufundat în Marea Roșie trei ambarcațiuni ale rebelilor Houthi, finanțați de Iran.
După Războiul de Yom Kippur Israelul și-a învățat lecția. Criza fără precedent din Gaza, generată de masacrul de nedescris în cuvinte asupra populației civile israeliene, masacru comis de comandouri Hamas inflitrate în teritoriile israeliene, a escaladat periculos de mult tensiunile din Orient, vorbindu-se inclusiv de o regionalizare a războiului.
Armata israeliană şi-a exprimat joi regretul pentru "prejudiciu adus persoanelor neimplicate", cauzat de un atac recent asupra taberei de refugiaţi al-Maghazi din centrul Fâşiei Gaza, informează Agerpres, care citează DPA.
Pe lângă efortul de „curățare” a orașului Khan Yunis, armata israeliană atacă ascunzătorile teroriștilor din taberele de refugiați situate în partea centrală a enclavei. În această zonă, acțiunile militare din ultimele zile au făcut cele mai multe victime civile.
Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran, au declarat marți că au tras cu o rachetă asupra unei nave din Marea Roșie și au efectuat un atac cu drone în portul israelian Eilat.
Un oficial în cadrul Biroului ONU pentru Coordonarea Afaceri Umanitare (OCHA) a descris ceea ce a văzut la spitalul Al-Aqsa din Gaza drept "carnagiu absolut", relatează marţi agenţia Agerpres, care citează DPA.
Războiul pentru distrugerea completă a infrastructurii militare și pentru demantelarea rețelei teroriste Hamas continuă. Israelul lovește în Gaza atât de pe mare cât și din aer, cu ajutorul aviației militare. În ultimele 24 de ore un înalt comandat al Hamas a fost eliminat în sudul Fâșiei.
Forţele israeliene şi-au extins operaţiunea terestră în Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană sâmbătă seara, informează duminică DPA. Până acum, forţele terestre israeliene au distrus şi confiscat circa 30.000 de dispozitive explozive, inclusiv rachete antitanc aflate în posesia Hamas, potrivit purtătorului de cuvânt.
În ciuda presiunilor diplomatice din ce în ce mai puternice din întreaga lume, inclusiv votul de săptămâna trecută a unei rezoluții fără caracter obligatoriu în cadrul Adunării Generale a ONU privind încheierea imediată a războiului din Gaza, care a fost votată de până la 153 de țări, în timp ce 10 s-au abținut sau au fost împotrivă (dintre care SUA și Israel), guvernul israelian nu dă semne de oprire a operațiunii militare.
Statele Unite au anunțat o listă de țări care participă la o nouă coaliție maritimă pentru a proteja navigația în Marea Roșie de grupul yemenit Al Houthi, dar absența Arabiei Saudite de pe listă a fost oarecum surprinzătoare.
Negocierile privind textul rezoluției sunt în desfășurare de la începutul săptămânii și au fost până acum legate de o definiție precisă privind încetarea luptelor în Fâșia Gaza și metoda de inspecție a vehiculelor care ar trebui să aducă ajutor umanitar.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a exclus miercuri o încetare a focului în războiul din Fâșia Gaza înainte de „eliminarea” Hamas, care caută totuși să pună capăt conflictului pentru a elibera ostaticii.
Președintele israelian Yitzhak Herzog a declarat marți că țara sa este gata să declare un al doilea încetare a focului în Fâșia Gaza în schimbul eliberării ostaticilor deținuți acolo de gruparea teroristă Hamas. Potrivit Reuters, el a mai promis că, după declararea unui încetare a focului, Israelul va permite extinderea proviziilor de ajutor umanitar în enclava palestiniană.
Ministrul apărării al rebelilor Houthi (care se prezintă ca parte a guvernului yemenit) a spus că „forțele armate yemenite vor transforma Marea Roșie într-un cimitir pentru coaliția condusă de SUA”, dacă alianța va decide să ia orice măsură împotriva Yemenului.
În Fâșia Gaza, a fost observată utilizarea noilor drone Spike FireFly de către Armata israeliană. Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone spune că acest nou model de UAV a fost folosit, probabil, în timpul unei misiuni desfăşurate în oraşul Jenina din Cisiordania. Drona Spike FireFly a fost concepută pentru a fi utilizată în zonele urbane dens populate, unde inamicul luptă din spatele unor adăposturi, iar eficacitatea elementelor de sprijin pentru trupele aflate la sol este redusă. Acest model de dronă este echipat cu un sistem de supraveghere, dar și ci un focos de fragmentare cu o greutate de 350 de grame.
Hackeri, care se revendică a fi de naționalitate iordaniană, au spart și afișat un mesaj cu steagul palestinian pe site-ul oficial al armatei israeliene.Hackeri iordanieni au serverele armatei israeliene și au afișat un mesaj cu steagul palestinian
Avioanele de generația a V-a F-35 Lightning II ale Israelului iau parte la misiuni ale IDF (forțele de apărare israeliene) în Fâșia Gaza, ca urmare a războiului generat de masacrul fără precedent al comandourilor Hamas în teritoriile israeliene.
Într-un apel telefonic, premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a mustrat pe Vladimir Putin pentru sprijinul Rusiei pentru o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care cere încetarea luptei din Fâșia Gaza, relatează The Times of Israel.
Hamas a avertizat că niciun ostatic luat în 7 octombrie în sudul Israelului şi ţinut în Fâşia Gaza nu va ieşi ''viu'' fără negocieri şi fără ''a se răspunde la cererile'' mişcării islamiste palestiniene, transmite duminică Agerpres, care citează AFP.