Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Marea Britanie vrea să dezvolte programul Mach 5
19 iul 2019 / 09:02
Ministerul britanic al apărării a declarat că a fost încheiat un contract de 12 milioane de dolari pentru Rolls-Royce și partenerii săi industriali pentru a dezvolta sisteme de propulsie a aeronavelor de înaltă tehnologie hipersonice.
Sir Stephen Hillier

Contractul pe doi ani este încheiat cu industria de profil pentru a efectua studii de proiectare, dezvoltare și experimentare a sistemelor de propulsare, a declarat șeful șeful Royal Air Force, Sir Stephen Hillier. Cercetarea se va face pe sistemele BAE cu motoarele de reacție cu sistemul său de propulsie hipersonic Saber împreună cu Rolls-Royce.

La începutul acestui an, motoarele cu reacție, în care BAE și Rolls-Royce au investit, au atins un punct de reper important în dezvoltare. Testele de la sol au arătat că tehnologia unică pre-cooler inventată oferă motorului capacitatea de a dezvolta o putere de trei ori mai mare față de viteza sunetului.

Motoarele cu reacție echipate cu acest pre-cooler cât și cu schimbător de căldură vor fi capabile să atingă Mach 5 (1.715 m/s), care este considerată viteza cu care începe tărâmul hipersonicii.

Concurența cu Rusia, China și SUA

 

Hillier a spus că folosirea tehnologiei pre-răcire pe motorul turbinei cu gaz EJ-200, care activează în prezent avionul de luptă Typhoon, a fost considerată o opțiune.
"Aceasta este ideea pe care o căutăm pentru moment, dar nu ar trebui să citiți că vom reuși într-un fel să obținem un taifun hipersonic", a spus Hillier, care urmează să se retragă din postul de șef al Forțelor Aeriene.

Hillier a declarat că noul motor va permite Regatului Unit să devină un centru de excelență în această tehnologie și să contribuie la satisfacerea nevoilor viitoare de apărare națională.

Micile investiții britanice în tehnologia high-Mach se află pe fundalul unei rivalități rapide crescânde între Rusia, China și Statele Unite în dezvoltarea de arme hipersonice, o cursă în care Moscova pare să fi furat startul cu rachetele Kinzhal și Avangard care ar fi aproape de intrarea în serviciu.

Vezi și: Royal Air Force și-a mărit numărul de avioane F-35

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Siria: Atac cu maşină-capcană asupra unui convoi militar ruso-turc (Video)
USS Bonhomme Richard arde în continuare. Experții militari se tem că nava amfibie de asalt nu va mai putea fi salvată (Video)
Programul corvetelor: Damen a pierdut definitiv procesul cu MApN. Reacția oficială a companiei
China susţine că va sancţiona Lockheed Martin pentru vânzări de arme către Taiwan
Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent
Parlamentul din estul Libiei dă undă verde unei intervenții militare a Armatei egiptene
Încă o promoție la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"
Fost angajat al Ministerului Apărării din Iran, spânzurat pentru divulgarea de secrete către CIA
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro