Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Merkel: Europa va abandona complet gazul rusesc, în 25 de ani
24 aug, 17:21
Țările UE vor renunța complet la importurile de gaze din Rusia în maxim 25 de ani, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, după întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, din 22 august.

Potrivit lui Merkel, renunțarea la consumul de gaze naturale este necesară pentru a se pune în aplicare politica de neutralitate climatică adoptată de Uniunea Europeană.

"Cel mai târziu, în 25 de ani, gazul din Rusia nu va mai fi exportat către Europa sau se va face în volume mult mai mici", a precizat cancelarul. Este necesar ca nu doar Moscova, ci și Kievul să se pregătească pentru această evoluție, a subliniat Merkel.

"Ucraina ar trebui să se pregătească pentru faptul că Europa nu va mai fi dependentă de gaze. Ucraina, ca și alte țări, ar trebui să înțeleagă ce să facă atunci când se va întâmpla acest lucru", a avertizat cancelarul.

O opțiune posibilă este cooperarea în domeniul hidrogenului, a sugerat ea, adăugând că astfel de proiecte ar trebui dezvoltate pas cu pas, iar în 2024, când expiră actualul contract pentru tranzitul combustibilului rus prin Ucraina, „hidrogenul, încă, nu va înlocui gazul".

G Ad:

Compania națională de gaze din Ucraina și comerciantul german de gaze RWE Supply & Trading GmbH au fost de acord să coopereze în dezvoltarea proiectelor pe bază de hidrogen, relatează Deutsche Welle. În timpul vizitei lui Merkel la Kiev, reprezentanții celor două companii au semnat un memorandum de înțelegere și un plan pentru a începe, din septembrie, activitățile comune în cadrul grupurilor de lucru.

Printre altele, Germania explorează posibilitatea de a vinde hidrogen ucrainean „verde” pe piețele europene. Președintele Consiliului de administrație al Naftogaz, Iuri Vitrenko, a declarat că Ucraina are „un mare potențial pentru dezvoltarea economiei hidrogenului în cooperare cu Germania”, potrivit publicației ucrainene UAWIRE.

În ceea ce privește gazoductul Nord Stream-2, care, potrivit gigantului rus Gazprom, poate fi pus în funcțiune încă din acest an, Germania va iniția sancțiuni dacă autoritățile ruse încep să folosească proiectul ca armă, a asigurat Merkel.

Ea a adăugat că Germania se va asigura că acordul privind tranzitul gazului rusesc prin Ucraina, care expiră în 2024, va fi prelungit cât mai curând posibil.

Comentariul autorului: Germania, Japonia și SUA sunt țările cel mai avansate în cele două tehnologii de folosire a hidrogenului pentru propulsie – motoare pe bază de celule electrice (fuel cell electric vehicle - FCEV) și motoare clasice având hidrogenul drept combustibil (hydrogen internal combustion engine vehicle - HICEV).

Referitor la motoarele pe bază de hidrogen, în 2019, Katsushi Inoue, președintele Honda Europe, a declarat: „Ne concentrăm acum pe vehiculele hibride și electrice. Poate că vor veni mașinile cu hidrogen cu celule de combustibil, dar aceasta este o tehnologie pentru următoarea eră”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro