Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesajul ministrului Ciucă la reuniunea NATO: România și-a dezvoltat capabilități datorită cărora ne jucăm rolul pe care îl avem în Alianță
18 feb, 21:09
Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a participat la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO, organizată în sistem videoconferinţă.

Reuniunea virtuală a oferit ocazia primei participări, în format aliat, a noului secretar american al apărării, Lloyd J. Austin.

În cadrul unui interviu acordat Ora Armatei, ministrul român a transmis că la reuniune a dat „asigurări de sprijinul și contribuția noastră la tot ceea ce înseamnă continuarea procesului NATO 2030”.

„Am evidențiat angajamentul nostru pentru asigurarea cheltuielilor pentru apărare așa cum s-a stabilit la Summitul din 2014. Secretarul general al NATO a subliniat că există certitudinea că cel puțin nouă țări din alianță, față de trei cât erau acum șapte ani, s-au angajat să asigure procentul de 2% din PIB pentru apărare. România e una din aceste țări!

Totodată, faptul că asigurăm acest procent este cât se poate de evident, dar și mai important e că am început sa dezvoltăm capabilitățile prin care să ne asigurăm postura de securitate în regiunea Mării Negre și să ne jucăm rolul pe care îl avem în interiorul Alianței”, a precizat Nicolae Ciucă.

În ceea ce privește conflictul din Afganistan, Nicolae Ciucă a transmis: „Am avut posibilitatea să reconfirm angajamentul țării noastre pentru deciziile care vor fi luate in consens cu ceilalți membri ai Alianței. E foarte important să subliniem că în acest moment avem o continuitate de aproximativ 20 de ani în Afganistan și Irak, ceea ce relevă faptul că țara noastră e un aliat credibil care și-a îndeplinit toate angajamentele asumate”.

În cadrul reuniunii, ministrul Ciucă a mulțumit în numele României, tuturor miniștrilor apărării din Alianță, pentru că a fost aprobată operaționalizarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est în țara noastră.

CITEȘTE ȘI: NATO, în fața unei alegeri dificile. Alianța nu a reușit să ia o decizie finală privind retragerea din Afganistan

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro