Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Mike Pompeo cere libienilor să nu permită Rusiei să încalce suveranitatea Libiei
Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a solicitat tuturor părţilor libiene prinse în conflict să se întoarcă la masa tratativelor şi să îşi unească eforturile pentru a împiedica orice altă ţară, în primul rând Rusia, să intervină în războiul civil care macină societatea.

În cadrul unei declaraţii de presă care a avut loc miercuri, Pompeo a spus : „A venit timpul ca toţi libienii şi tuturor părţilor implicate să acţioneze, astfel încât Rusia sau oricare altă ţară să nu poată interveni şi să încalce suveranitatea Libiei pentru a obţine câştiguri”, precizează Epoch Times.

El a lăudat decizia Guvernului libian de Uniune Naţională (GNA), condus de Fayez al-Sarraj, şi a Armatei Naţionale Libiene, conduse de mareşalul Khalifa Haftar, de a relua negocierile de încetare a focului sub auspiciile ONU, considerând evoluţia ca „primul pas foarte bun şi pozitiv”.

Citeşte şi: Fuga mercenarilor ruşi din Libia. Noi dovezi ale prezenţei companiei militare private Wagner Group (Foto/Video)

El a subliniat necesitatea „de a începe negocieri urgente cu bună credinţă pentru a înceta focul şi a relansa negocierile libiene sub auspiciile ONU".

Citeşte şi: Rusia susţine cu bani falşi armata mareșalului Khalif Haftar. Malta a confiscat 1,1 miliarde de dolari în monedă libiană

Pompeo a afirmat că „reaşezarea Libiei pe calea redresării economice necesită menţinerea instalaţiilor petroliere şi asigurarea unui acces puternic [al autorităţilor recunoscute] la Corporaţia Naţională a Petrolului”.

La începutul acestei luni, generalul de brigadă Gregory Hadfield, adjunct al Direcției de Informații a AFRICOM, preciza precizează că, în momentul de faţă, Rusia doreşte să câştige în Libia noi poziţii strategice.

Declaraţiile generalului Gregory Hadfield veneau în contextul în care armata americană prezentase mai multe dovezi referitoare la transferul a 14 avioane de vânătoare – avioane de luptă Fulcrum Mig-29 și avioanele de luptă Sukhoi Su-24 Fencer –  care au fost trimise din Rusia şi au trecut prin Iran şi Siria înainte de a ajunge în Libia la baza aeriană al Al Jufrah, controlată de Armata Naționala Libiena (LNA), aflată sub comanda mareșalului Haftar.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-27 au interceptat două bombardiere americane B-52H deasupra Mării Negre
Grupul de luptă USS Nimitz "descoperit" de o dronă iraniană
Colaboratorii finanţatorului companiei de mercenari Wagner, pe lista de sancțiuni a SUA
Coreea de Nord a împuşcat un sud-coreean în apele ei teritoriale
UE refuză să-l recunoască pe Aleksandr Lukaşenko drept preşedinte al Belarus
Ucraina vrea să obţină de la UE o perspectivă clară de aderare
Faceţi cunoştinţă cu tancul Leopard 2 A7V (Video) | Germania: Aceste tancuri vor fi livrate forțelor armate în anul 2021
Știrile zilei: F-35, ținute la sol de o furtună; Tancuri Leopard 2 A7V pentru Armata germană; Rusia înregistrează noi pierderi în Libia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro