Mimarea păcii: Rusia încă plănuiește să lanseze asupra Ucrainei o nou ofensivă militară în această vară
Statul agresor Rusia plănuiește în continuare să lanseze o ofensivă în vară, a scris, pe 15 aprilie, pe Telegram, șeful Centrului ucrainean pentru contracararea dezinformării, Andrii Kovalenko. Declarația sa reia afirmațiile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit cărora Rusia încearcă să prelungească războiul prin efectuarea cu cinism a unor atacuri în fiecare zi.
Progresele reale privind războiul încep cu încetarea totală a focului din partea Rusiei, sustine Centrul ucrainean pentru Contracararea Dezinformării.
„Rușii nu și-au abandonat planurile pentru acțiuni ofensive în această vară”, a scris Kovalenko.
Acesta a adăugat că tot ceea ce face Rusia pe calea negocierilor cu Statele Unite este doar o tactică pentru a câștiga timp.
Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au scris în raportul lor din 3 aprilie că Rusia încearcă să exploateze orice încetare parțială a focului și viitoarele negocieri de pace pentru a cuceri în cele din urmă mai mult teritoriu ucrainean și a instala un guvern marionetă pro-rus la Kiev.

Cu toate acestea, analiștii au subliniat că Rusia va continua probabil operațiunile militare în Ucraina chiar dacă Kremlinul nu poate obține capitularea completă prin diplomație.
La 13 aprilie, președintele Trump a declarat că negocierile de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina ar putea avansa cu succes, deși, potrivit declaraţiilor sale, „a venit momentul fie să acționăm, fie să tăcem”.
„Cred că relația dintre Ucraina și Rusia se poate dezvolta normal - și veți afla despre asta foarte curând”, a declarat el reporterilor la bordul Air Force One.
Oficialii americani par să devină din ce în ce mai nerăbdători din cauza lipsei de progrese în negocierile de pace în curs. În timp ce Trump continuă să sugereze public că Putin dorește să pună capăt războiului, există o recunoaștere tot mai mare în cadrul administrației americane a faptului că este puțin probabil ca Kremlinul să renunțe la cererile sale maximaliste înainte de a se angaja în condiții de pace care ar desființa efectiv Ucraina ca stat independent și funcțional și ar atrage-o ferm în sfera de influență a Rusiei.
Rusia a respins anterior o propunere a SUA de încetare completă și imediată a focului pentru 30 de zile, cu care Ucraina a fost de acord. Între timp, niciuna dintre părți nu pare să adere la un acord anterior de încetare temporară a atacurilor asupra infrastructurii energetice în această perioadă.
Aliații europeni au îndemnat Washingtonul să adopte o atitudine mai dură față de Moscova și să facă presiuni pentru un angajament serios de încetare a focului, unii sugerând că ar trebui stabilit un termen limită clar.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News