Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministrul turc de externe: Între Turcia şi Rusia nu există divergenţe tehnice în ceea ce priveşte conflictul din Libia
Între Turcia şi Rusia nu există divergenţe tehnice asupra problemelor ce se referă la conflictul din Libia şi cele două ţări vor continua să urmărească în comun stabilirea unui armistiţiu de durată pe acest teritoriu, a declarat luni ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, informează Reuters.

Cavusoglu şi omologul său rus Serghei Lavrov au amânat negocierile programate să aibă loc duminica şi care urmau să se concentreze pe Libia şi Siria, ţări în care ele sprijină părţi diferite în conflicte separate.

Făcând aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de ministrul de externe iranian Javad Zarif, Cavusoglu a dat asigurări că această amânare nu are legătură cu nicio problemă persistentă în ceea ce priveşte "principiile fundamentale" dintre cele două părţi asupra Libiei şi Siriei, precizează Agerpres.

Libia este încă pradă haosului declanşat după prăbuşirea regimului lui Gaddafi, în 2011. Din aprilie 2019 şi până în prezent conflictul a făcut sute de morţi, dintre care numeroşi civili, şi a forţat peste 200.000 de oameni să-şi abandoneze locuinţele.

Turcia susţine Guvernul de Uniune Libian (GNA) al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de ONU, în faţa forţelor disidente ale mareşalului Khalifa Haftar, care deţine puterea în estul Libiei şi care este susţinut de Egipt, Emiratele Arabe şi Rusia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro