Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Misiunea medicilor militari și civili în R. Moldova s-a încheiat. Ceremonie în Piața Marii Adunări Naționale (Video)
15 mai, 19:22
Echipa de medici militari și cei din SMURD și-au încheiat azi misiunea umanitară la care au participat în ultimele două săptămâni în Republica Moldova, în contextul pandemiei de noul coronavirus.
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

Încheierea misiunii a fost marcată de o ceremonie de încheiere, ceremonie care a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

La misiunea umanitară au participat peste 40 de cadre medicale din România.

Din partea MApN, potrivit portalului Deschide.md, au participat la misiunea umanitară patru medici, șase asistenți și doi șoferi. O echipă de 12 persoane, 10 - fiind cadre medicale.

Ceremonia de încheiere a misiunii umanitare a fost organizată de autoritățile locale, informează Radio Chișinău. De asemenea, mai mulți unioniști, inclusiv politicieni, au venit să susțină medicii români, scandând mesaje unioniste în timp ce fluturau steagul României.

 

Ajutor dezinteresat acordat de Basarabiei de către România 

 

Premierul Ion Chicu, prezent la ceremonie, le-a mulțumit medicilor din Republica Moldova.

"Misiunea dvs e mai mult decât una de sprijin. Ați venit să ne ajutați, să combatem un pericol enorm pentru frații dvs. care trăiesc aici. Misiunea dvs. e un semnal că R. Moldova are sprijin, iar moldovenii au frați. Sunt sigur că a fost o perioadă de schimb de experiență intens și de suport pentru specialiștii noștri, pentru a salva vieți. Vă mulțumim pentru exemplele bune și pentru ajutor. Acest ajutor ne arată cât de aproape suntem. Sunteți bineveniți aici oricând, sunteți aici acasă la dvs", a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Tulea, a spus că acest ajutor contează mai mult de cât ar putea exprima. Șeful diplomației a mulțumit și pentru ajutorul medical în valoare de 3,5 milioane de euro, oferit de autoritățile de la București.

Totodată, într-un interviu acordat Radio Chișinău, ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță a subliniat că acest ajutor este unul dezinteresat și a apreciat efortul medicilor români pentru a-și ajuta colegii din R. Moldova și pe cetățenii de peste Prut.

Video: Ceremonia festivă de încheiere a Misiunii medicale umanitare în Republica Moldova. Medicii și asistenții români se întorc acasă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata SUA va disloca aproximativ 60 de elicoptere în Germania, Polonia și Letonia
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Ucraina vrea un nou lot de drone turcești Bayraktar TB2
Marea Britanie: Un grup de hackeri ruşi încearcă să fure cercetări despre un vaccin împotriva COVID-19
Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
Fostul jurnalist Ivan Safronov, acuzat de ruşi că a furnizat secrete militare către Republica Cehă
În sudul Federației Ruse, a început efectuarea unui exercițiu tactic, cu participarea complexelor de rachete Iskander-M
Rusia anunţă în ce condiţii va instala rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune în apropierea graniţelor UE
Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro