Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi detalii despre viitorul bombardier stealth al US Air Force. Primele cinci B-21 Raider sunt pe linia de asamblare
Unul dintre cele mai costisitoare programe militare ale SUA face progrese semnificative. Mai multe publicaţii mass-media americane din domeniul militar au relatat ieri, citând un oficial al US Air Force, că cinci bombardiere B-21 Raider se afla, în prezent, pe linia de asamblare la uzina producătorului Northrop Grumman din California.
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.

Potrivit analiştilor militari ai publicaţiei The War Zone, US Air Force au acum în proces de asamblare nu mai puțin de cinci bombardiere B-21 Raider. Din câte se pare ar fi vorba de alte trei aeronave. Facem această precizare, deoarece până acum era cunoscut publicului că US Air Force deţin două bombardiere B-21, iar acestea se aflau în proces pentru a fi pregătite pentru etapa de testare.

Secretarul forţelor aeriene americane, Frank Kendall, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe, că cinci bombardiere B-21 Raider se afla pe linia de asamblare la uzina producătorului Northrop Grumman din California, precizează publicaţia Defense News.

Anterior, Forțele Aeriene SUA recunoscuseră că au doar două bombardiere B-21 în producție - un semn că programul ar putea accelera pe măsură ce se îndreaptă spre efectuarea unui prim zbor, planificat să aibă loc în 2022.

Darlene Costello, responsabil cu achizițiile, tehnologiile și logistica pentru Forțele Aeriene ale SUA, a anunțat în luna iunie că primele două bombardiere stealth B-21 Raider sunt asamblate și gata de testare.

G Ad:

Pe măsură ce US Air Force se pregătește să înceapă testarea celor două noi bombardiere, Costello a confirmat, de asemenea, că SUA nu intenționează să retragă prea devreme din serviciu bătrânele bombardierele B-1B, până nu începe livrarea bombardierelor stealth B-21 Raider.

Cea mai nouă imagine grafică – a treia pană la această dată – cu viitorului bombardier stealth B-21 al Forțele Aeriene SUA a fost publicată pe 6 iulie. Experţii militari care au analizat imaginea, au susţinut că botul aeronavei B-21 seamănă destul de mult cu al unui ''șoim'' este mult mai pronunţat decât la B-2 Spirit, iar compartimentul dedicat armamentului este mult mai alungit.

În acestă nou imagine grafică bombardierul stealth B-21 al US Air Force este prezentat decolând de la Baza Aeriană Edwards, California – locul unde acest bombardier va fi testat la începutul anului viitor. Imaginile grafice anterioare au fost publicate în ianuarie 2021 și în februarie 2016.

 

Cinci ani de progres în cadrul programului pentru dezvoltarea lui B-21 Raider


 
Au trecut aproape doi ani de la finalizarea designului şi cinci ani de la publicarea primelor imagini grafice ale viitorului bombardier al UŞ Air Force, B-21 Raider, iar compania Northrop Grumman a reuşit să dea foarte repede viaţă acestui program, prin realizarea a două aeronave.

Râse of the Raider este o poveste care a început în februarie 2016 când Northrop Grumman a inițiat primele lucrările de proiectare și construcție ale bombardierului B-21, iar programul a progresat rapid în ultimii ani.

În mai puţin de trei ani, designul bombardierului B-21 s-a dovedit a fi unul stabil și matur, fiind finalizat cu succes în noiembrie 2018 la Centrul de excelență pentru proiectarea aeronavelor al companiei Northrop Grumman.


 
Noul bombardier ar urma să intre în serviciul US Air Force la jurul anului 2026 sau 2027


 
Departamentul de buget al Congresului SUA a estimat în 2018 că costul dezvoltării și cumpărării primelor 100 de aeronave ar trebui să fie de 80 miliarde de dolari. Forțele Aeriene ale SUA intenționează să primească cel puțin 100 de bombardier B-21 Raider.

Programul de dezvoltare al bombardierelor B-21 Raider este considera extrem de secret, până la acesta dată fiind dezvăluite puține informații. La începutul anului trecut, Forțele Aeriene au publicat trei noi desene grafice ale modelului B-21, oferind pentru prima dată detalii despre formă acestui, care va avea o mulțime de lucruri în comun cu B-2 Spirit. 

Când va intra în dotarea US Air Force, B-21 Raider va înlocui B-1B Lancer și B-2A Spirit, mărind în același timp flota de bombardieri de la 156 la 220 cât este obiectivul Armatei SUA.

Capacitatea de a atinge acest obiectiv este strâns legată de dezvoltarea B-21 Raider, deoarece Forțele Aeriene se asigură că aeronava va fi accesibilă, durabilă și rapidă modificabilă / actualizabilă.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro