Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

ONU anunță că s-a ajuns la un acord pentru reluarea discuțiilor și încetarea focului în Libia
Mareșalul Khalifa Haftar, comnadantul forțelor LNA a fost de acord cu reluarea discuțiilor de încetare a focului, a anunțat misiunea de sprijin a Organizației Națiunilor Unite în Libia (UNSMIL).

"Națiunile Unite salută părțile din Libia care au acceptat reluarea discuțiilor în format 5 + 5 ale Comisiei Militare comune", a transmis UNSMIL într-un mesaj postat pe Twitter. "Părțile au convenit să discute pe fondul „apelurilor libienilor care doresc să aibă o viață demnă și sigură cât mai curând posibil”, se mai arată în postare, transmite agenția Anadolu.

"Se speră ca toate părțile naționale și internaționale implicate în problema libiană să răspundă apelurilor poporului libian să pună capăt războiului și că negocierile în format 5 + 5 să pună bazele pentru încetarea definitivă a focului", se mai spune în mesajul UNSMIL.

În urma eliminării lui Muammar Gaddafi, în 2011, a fost fondat un nou guvern (Guvernul Acordului Național), în 2015, în cadrul unui acord politic condus de ONU.

Guvernul libian a fost atacat de forțele Haftar din aprilie 2019, iar luptele între cele două tabere s-au soldat cu peste 1.000 de morți și sute de mii de strămutați. Forțele mareșalului Haftar sunt susținute de Emiratele Arabe Unite, Egipt și Rusia. 

Citește și: Întâlnire între liderii milițiilor din Libia

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro