Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia va achiziționa două loturi de avioane de vânătoare de tip F-35
20 mai, 19:03
Ministrul Adjunct al Apărării din Polonia, Wojciech Skurkiewicz, a dezvăluit planurile țării sale de a achiziționa două loturi de avioane de vânătoare americane de tip F-35, potrivit Uawire.org.

Potrivit acestuia, primul avion de acest tip va intra în serviciul armatei poloneze până în anul 2026. Ministrul s-a referit la această decizie ca la un punct de cotitură, de importanță crucială pentru Forțele Aeriene Poloneze. "Este vorba de o decizie crucială care va duce Forțele Aeriene la un nivel mai înalt.

Preşedintele polonez Andrzej Duda va întreprinde pe data de 12 iunie o vizită la Washington, unde se va întâlni cu preşedintele american Donald Trump, o situaţie dealtfel oportună pentru o discuţie privind un acord de vânzare a avioanelor F-35 din Statele Unite către Polonia.

Prima escadrilă de aeronave F-35 va fi achiziționat până în 2026, iar al doilea escadron după 2026", conform Agenției de știri PAP care l-a citat pe Ministrul Adjunct. Militarii polonezi intenționează, de asemenea, să cumpere un lot de 32 de elicoptere de atac până în 2026.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat, pe 17/04/2019, că Polonia dorește să renunţe la loturile de avioane sovietice (Su-22 şi MiG 29) și să cumpere echipamente şi tehnica militară de ultima generaţie în special avioane americane de generaţia V, F-35

Polonezii au anunţat la începutul acestui an că vor să achiziţioneze 32 de aparate de generaţia V ce vor înlocui vechile avioane Su-22 şi MiG-29, ce urmează să fie scoase din serviciu în urmatorii ani.

Ştiri Recomandate

US Navy folosește flote de elicoptere comerciale
Nava amiral a marinei germane din Primul Război Mondial, descoperită pe fundul Atlanticului
SUA dezvoltă gloanțe pe care Forțele Speciale le vor putea utiliza sub apă
Atac armat la Baza aeronavală Pensacola
Încă trei transportoare blindate Piranha 5 vor ajunge în România
Armata elvețiană a comandat vehicule de recunoaștere EAGLE 6×6
Turcia ar putea bloca varianta finală a planului de apărare al NATO pentru republicile baltice şi Polonia
Iranul a desfășurat în Siria sisteme de rachete