Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Posibilul succesor al lui Merkel îl acuză pe Putin de criza refugiaților: Acest om şi armata sa bombardează spitale şi şcoli
Unul dintre cei mai important politicieni germani, membru al partidului Uniunea Creștină Democrată (CDU), Friedrich Merz a criticat dur politica președintelui rus Vladimir Putin. "Acest om și armata să bombardează spitale, grădinițe, școli și case de bătrâni", a spus Merz într- un interviu pentru cotidianul german Bild, referindu-se la războiul purtat de armata rusă în Siria, în sprijinul lui Bashar Al-Assad.

Potrivit politicianului, fluxul de refugiați către Europa este cauzat în mare parte de „acțiuni militare barbare ale armatei ruse, de care este responsabil Putin”.

Siria este cuprinsă de mai bine de nouă ani de un conflict militar între regimul președintelui Bashar al-Assad și diverse facțiuni care se opun dictaturii acestuia, precum și grupuri teroriste. În urma acestui război sângeros sute de mii de oameni au fost ucişi şi alte câteva milioane de sirieni au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi să fugă din țară. 

Amintim că, în lună martie, organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a precizat că cel puţin 15 civili, printre care un copil, au fost ucişi în timpul unor atacuri aeriene ruse în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, ultimul mare bastion al jihadiştilor şi insurgenţilor.

ONG-ul, cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse de informaţie pe teren, preciza la momentul respectiv că unele bombardamente ale aviaţiei militare ruse au fost efectuate noaptea şi au vizat o zonă unde refugiaţi sirieni s-au adunat în afara oraşului Maaret Misrin.

Cu ajutorul aviaţiei ruse, regimul sirian desfăşoară din decembrie o amplă ofensivă împotriva regiunii Idlib, ceea ce a permis recucerirea a jumătate din această provincie, ultimul bastion aflat sub controlul insurgenţilor. Ofensivă a provocat strămutarea a aproape 1 milion de civili, potrivit ONU, şi moartea a mai mult de 470 de civili, potrivit OSDO.

Un sondaj de opinie, efectuat la începutul acestui an în Germania, arata ca Friedrich Merz este favorit în intenţiile de vot pentru a deveni liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei.

În același timp, Merz a declarat pentru cotidianul Bild că Berlinul ar trebui să aibă o altă relaţie cu Moscova, după otrăvirea liderului opoziției ruse Alexei Navalny. Escaladarea tensiunilor în relațiile bilaterale vine acum nu din Germania sau Europa, ci „exclusiv din Rusia”, a spus Merz.

Potrivit politicianului german, întrucât Rusia nu investighează această tentativă de omor care a avut loc pe teritoriul său, Germania ar trebui să-şi pună întrebarea dacă relaţia cu Rusia mai poate continua ca până acum.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro