Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele Poloniei: Fostele relații cu Rusia nu pot fi restabilite
04 sep, 12:05
În timpul unei întâlniri cu vicepreședintele american Mike Pence, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a criticat politicile Rusiei și a acuzat-o că are ambiţii imperialiste.
Preşedintele polonez Andrzej Duda

Vorbind cu presa de la Varșovia, Duda a spus că Rusia încearcă să schimbe frontierele țărilor folosind metode militare și că acest lucru nu poate fi tratat cu indiferență, potrivit publicației Uawire.org.

,,Din nefericire, în ultimii câţiva ani, Rusia a întreprins acţiuni are nu pot fi ignorate de nimeni care respectă legile internaţionale. În acest context, trebuie să ne întrebăm dacă asta înseamnă că putem aborda Rusia ca de obicei", a declarat Duda într-o conferinţă de presă comună cu Pence.

Acesta este motivul pentru care nu a susținut ideea reprimirii Rusiei în formatul Grupului celor opt (G8), chiar dacă acest lucru a fost propus de președintele SUA, Donald Trump.

,,Este o problem delicată, deoarece situația cu Rusia este foarte complicată, dacă ne uităm la cum s-a comportat Rusia în ultimii ani", a precizat Duda .

Președintele Poloniei este de părere că relațiile normale cu Rusia nu mai pot fi restabilite din respect pentru libertatea altor țări și națiuni, referindu-se la anexarea Crimeei de către Rusia în anul 2014.

Mike Pence a reasigurat Polonia de angajamentul SUA de a o proteja de Rusia

Vicepreşedintele american Mike Pence a reasigurat, ieri, Polonia de angajamentul SUA de a o proteja de Rusia, afirmând că aliaţii trebuie "să rămână vigilenţi" faţă de amestecul Moscovei în alegeri şi să lucreze la independenţa energetică faţă de Rusia, transmite Reuters.

Aflat la Varşovia într-o vizită de două zile, Pence a vorbit la câteva zile după ce preşedintele Donald Trump i-a nemulţumit pe aliaţii SUA cerând ca Rusia să fie reprimită alături de Grupul celor mai dezvoltate şapte state ale lumii.

"În contextul eforturilor de amestec în alegerile din Europa şi din jurul lumii, este timpul să fim vigilenţi în privinţa intenţiilor şi acţiunilor Rusiei", a spus Pence.Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone