Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin spune că SUA sunt vinovate de pierderea Crimeei de către Ucraina și denunță ultimatumurile de tipul „Occidentul sau Rusia”
Președintele rus Vladimir Putin, a publicat cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la invazia URSS-ului, un articol în care atinge și problema războiului din Crimeea, acuzând SUA că au instrumentat „lovitura de stat” din 2014 și că se fac vinovate de pierderea Crimeei de către Ucraina.

Putin și-a publicat articolul în ziarul german Die Zeit, în limba germană, care a apărut însă și în limba rusă pe site-ul oficial al Kremlinului

După elogii la Armata Roșie „salvatoare și eliberatoare”, Vladimir Putin a vorbit despre visul lui Charles de Gaulle și un singur continent, nu doar geografic, „de la Atlantic la Ural”.

În continuarea articolului său, Putin nu s-a sfiit să aducă în discuție războiul din Ucraina și să se lanseze într-un atac la adresa SUA pe care le-a învinuit de pierderea Crimeei și instrumentarea unei lovituri de stat cu sprijinul Europei.

„Tragedia ucraineană din 2014 este un exemplu al consecițelor al acestei politici agresive. Uniunea Europeană a susținut lovitra de stat neconstituțională din Ucraina. De aici a început totul. De ce a fost necesar? Președintele Viktor Ianukovici (n.a. - președintele pro-rus aflat în funcție în Ucraina când a început criza) a acceptat solicitările opoziției. De ce Statele Unite au organizat o lovitură de stat iar statele din vestul Europei au susținut-o provocând divizarea Ucrainei și pierderea Crimeei?” a scris președintele rus în editorialul său.

G Ad:

 

Ucraina, răvășită de război din 2014 încoace

 

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât și militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Tensiunile dintre Ucraina și Federația Rusă din ultimele luni reprezintă cel mai tensionat moment al conflictului, din 2014 încoace.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o gruparea navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro