Putin: Ucraina ar trebui să se întoarcă la granițele pe care le avea atunci când a aderat la Uniunea Sovietică în 1922, adică fără Peninsula Crimeea
Un nou stat poate fi creat doar pe o bază legitimă, cu tot respectul pentru dorința oamenilor de a obține suveranitate, a scris președintele rus Vladimir Putin într-un articol, „Unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”, postat pe site-ul Kremlinului luni.
Președintele Vladimir Putin, în timpul conferinței sale anuale. Sursă foto: Kremlin
”Totul se schimbă, inclusiv țările și societățile. Și cu siguranță, o parte a unui singur popor în cursul dezvoltării sale - datorită unor motive și circumstanțe istorice - se poate simți și recunoaște la un moment dat ca o națiune separată. Cum să răspunzi la acest lucru? Există o singură modalitate de a răspunde la acest lucru: cu respect!", a subliniat Putin, transmite Tass.
Potrivit acestuia, dacă oamenii vor să ”își creeze propriul stat - sunt bineveniți!”
”Dar în ce condiții?”, a spus el, subliniind că orice decizie ar trebui să fie legitimă. În cazul Ucrainei, ar trebui să se întoarcă la granițele, pe care le avea atunci când a aderat la Uniunea Sovietică în 1922, fără Peninsula Crimeea. "Cu alte cuvinte - ar trebui să pleci cu ceea ce ai venit."
Putin subliniază că această concluzie se bazează pe datele din surse deschise, bine cunoscute. "Liderii Ucrainei moderne și sponsorii săi străini preferă să nu-și amintească aceste date", notează el.
Președintele rus Vladimir Putin numește ”zidul” care apare între Rusia și Ucraina în ultimii ani drept o mare nenorocire și o tragedie comună.
”Permiteți-mi să subliniez că văd ca o mare nenorocire comună, ca pe o tragedie, zidul care a apărut între Rusia și Ucraina”, a mai spus Putin.
"Acestea sunt în primul rând consecințele propriilor greșeli făcute în diferite perioade de timp. Dar, de asemenea, rezultatul muncii intenționate a acelor forțe care au căutat întotdeauna să submineze unitatea noastră", se spune în articol.
Președintele a menționat, de asemenea, formula ”dezbină și cucerește” cunoscută din timpuri imemoriale. "Nimic nou. De aici și încercările de a juca pe tema națională, de a semăna discordie între oameni. Și ca super-sarcină - de a împărți și apoi de a pune unul împotriva celuilalt părțile unui singur popor", a continuat el.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News