Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Războiul economic SUA – China: Runda ucraineană - Investitorii chinezi au ajuns în industria militară aeronautică
Reprezentanții grupului DSN al lui Alexander Yaroslavsky au ajuns, la începutul lunii august, la un acord cu investitorii chinezi reprezentând compania offshore Skyrizon Aircraft Holdings Limited, pentru cooperarea în domeniul fabricării de aeronave ucrainene. Înțelegerea dintre părți privește întreprinderea „Motor Sich” din Zaporojie specializată în producerea motoarelor de avioane și elicoptere, inclusiv militare.
Wang Jing Chief executive of Beijing Skyrizon Aviation and Beijing Xinwei Technology Group

Negocierile privind preluarea de către partea chineză a unui pachet majoritar la „Motor Sich” au fost blocate acum trei ani de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), care a atras atenția aupra intenției de a disloca în afara țării producția strategică de motoare civile și militare de aviație.           

Ulterior, în 2019, transferul pachetului de control al „Motor Sich” către Skyrizon Aircraft Holdings a fost anchetat de Comitetul Antimonopol din Ucraina (AMKU). În acest sens, AMKU a  verificat cumpărarea de către grupul chineza a peste 50% din  acțiunile companiilor offshore Granum Corporation (Panama), Likatron Enterprises Limited (Cipru), Reckoner Investment Holdings Limited (Cipru). Aceste companii sunt conectate cu directorul „Motor Sich” - Vyacheslav Boguslaev.

Conform portalului ucrainean ukrmilitary.com, transferul sub control chinez a "Motor Sich", care este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de motoare de avioane, face parte din războiul economic SUA – China. Astfel, la sfârșitul lunii septembrie 2019, compania din Zaporojie a fost vizitată de reprezentanți ai Ambasadei SUA și de Donald Winter - consilierul principal desemnat de Pentagon pentru reformarea Industriei de Apărare ucrainene (Ukroboronprom), iar în noiembrie de fondatorul companiei militare private Blackwater, Erik Prince.

Potrivit articolelor din presa ucraineană, fiul directorului "Motor Sich", Alexander Boguslaev a cumpărat insula de pe coasta Liguriei italiene pentru 10 milioane de euro.

 

Comentariul autorului:

Apropierea dintre „Motor Sich” și Skyrizon Aircraft Holdings a început în februarie 2015, când cele două entități au semnat un Memorandum de Cooperare pentru înființarea unei fabrici de motoare de avioane în localitatea Chongqing din China. În 2017, în cadrul unei vizite la Beijing, ministrul ucrainean al economiei, Stepan Kubiv, a reiterat această idee, adăugând totodată că Skyrizon Aircraft Holdings va investi 250 milioane de dolari în modernizarea întreprinderii „Motor Sich”. Jurnaliștii ucraineni remarcau la vremea respectivă că același investitor chinez, magnatul Wang Jing, prin intermediul altei companii – Xinwei, pătrunsese deja adânc pe piața de telefonie mobilă din Ucraina.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Bani europeni şi elicoptere americane. Italia tânjeşte la programul de elicoptere Future Vertical Lift (FVL) al Statelor Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro