Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a livrat Chinei cel de-al doilea sistem de rachete S-400
Rusia a încheiat livrarea către China, pe cale maritimă, a celui de-al doilea sistem de apărare antiaeriană S-400 Triumf. Actul de predare-primire a fost semnat în luna decembrie 2018, în China, a precizat agenția de presă rusă TASS, citând o sursă diplomatico-militară.
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Sursa a precizat că livrarea către China a celui de-al doilea sistem S-400 a fost încheiată şi că aceasta a inclus: un punct de comandă, o stație de radiolocație, echipamente auxiliare, piese de schimb, dar şi peste 120 de rachete antiaeriene rusești de două tipuri.

Sursa a adăugat, sub protecţia anonimatului, că actul de predare-primire al celui de-al doilea complet S-400 a fost semnat, în China, în luna decembrie anul trecut. De la această dată va intra în vigoare perioada de garanție pentru deservirea echipamentelor, pentru o perioadă de 18 luni.

Rusia a semnat un acord cu China pentru furnizarea a cel puțin șase sisteme de rachete S-400, în valoare de peste 3 miliarde de dolari, în 2014. Ulterior, Turcia, India și Arabia Saudită au dorit și ele să achiziţioneze astfel de sisteme de rachete.

China a devenit primul stat străin care a comandat sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Primul sisteme de rachete S-400 a fost livrat în China în primăvara anului 2018 și ulterior a fost testat cu succes de către armata chineză.

Sistemele S-400, menționate în nomenclatorul NATO ca Sa-21 Growler, au intrat în dotarea armatei ruse, în 2007. Sistemul pot lovi ținte aflate la pe o rază de 400 km care zboară la altitudini de până la 30 km.

Ştiri Recomandate

Inginerii militari sprijină medicii în efortul de a combate COVID-19
Trustul de presă al MApN: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât COVID-19
Ucraina a doborât o dronă rusească în regiunea Donețk
Peste 100 de mercenarii ruși din Grupul Wagner ar fi fost uciși în Libia
Președintele Iohannis va decreta prelungirea stării de urgență în România
Militarii români, competiție de tragere cu arma de asalt M4, alături de soldații US Army
Un avion cargo ce transporta muniție trupelor lui Haftar, doborât în Libia
Iordania a fost acuzată la ONU că a vândut drone forțelor mareșalui Khalifa Haftar