Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia ajută China să construiască un sistem de alertă timpurie a rachetelor balistice intercontinentale
05 oct 2019 / 11:52
Rusia ajută China să construiască un sistem de alertă cu privire la lansări balistice, anunţă preşedintele rus Vladimir Putin, relatează The Associated Press.

Numai Statele Unite şi Rusia deţin asemenea sisteme de aleră, de pe vremea Războiului Rece, care implică o serie de radare la sol şi sateliţi.

Sistemul este esenţial în detectarea timpurie a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM).

Liderul de la Kremlin a anunţat că Rusia ajută China să dezvolte un astfel de sistem joi, la Soci, la o conferinţă pe teme de afaceri internaţionale.

,, În prezent, îi ajutăm pe partenerii noștri chinezi să creeze un sistem de avertizare timpurie împotriva atacurilor cu rachetele balistice. Este un lucru foarte serios, care va spori fundamental capacitatea defensivă a Chinei. Pentru că în prezent, numai SUA și Rusia au un astfel de sistem ", a apreciat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul ședinței plenare a Сlubului Internațional de Dezbateri, ” Valdai”, pe tema „Ordinea lumii: o vedere din Est”.

Anunţul lui Putin marchează un nou nivel de cooperare în domeniul apărării între cele două foste ţări comuniste, care şi-au strâns relaţiile politice şi militare.

În mai 2019, generalul american Robert Ashley, directorul Agenţiei americane de Informaţii Militare, a declarat că arsenalul nuclear al Chinei s-ar putea dubla în următorul deceniu. El a precizat că în 2018, China a făcut mai multe teste de lansare a rachetelor balistice „decât tot restul lumii".

Într-un interviu acordat recent pentru Fox News, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că China este un adversar mai periculos pentru SUA decât Rusia. „Cred că, în perspectiva pe termen lung, China este cea mai mare problemă, ținând cont de capacitățile sale economice, influența politică și ambițiile sale", preceza acesta.

 


Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Noile bombardiere stealth B-21, în 'coasta' Chinei. SUA au anunțat dislocarea în Pacific
Rusia 'liniștește' Ucraina și anunță că invadarea ei de către Armata rusă e o 'absurditate'
Un tanc M-60 al armatei turce, distrus de unitatea de gherilă a femeilor libere YJA-Star (Video)
Agenți francezi ai DGSE, judecați pentru spionaj în favoarea Chinei
Militarii din R. Moldova şi România se antrenează împreună la poligonul de la Smârdan
Se întâmplă în China: Un reputat profesor universitar a fost arestat după critici la adresa lui Xi Jinping și a Partidului Comunist Chinez
Germania a plătit un miliard de dolari pentru prezența US Army, dar costurile achitate de SUA sunt mult mai mari
Asasinate la comandă | Ramzan Kadyrov, liderul Ceceniei, bănuit că a ordonat asasinarea unui alt disident cecen
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro