Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia continuă militarizarea peninsulei Crimeea | Putin a semnat un decret privind crearea unei noi unităţi militare
Federaţia Rusă intenţionează să formeze şi să desfăşoare până la 1 decembrie a.c. în Crimeea (peninsulă ucraineană anexată în 2014 de Rusia, n.r.) un nou regiment aeropurtat, relatează agenţia de presă oficială rusă TASS, citată joi şi de numeroase media ucrainene.

Noua unitate militară va face parte din componenţa Diviziei nr. 7 aeropurtate, a cărei bază se află în Novorossiisk (port rusesc la Marea Neagră), a precizat comandantul Forţelor aeropurtate ruse (Vozduşno-Desantnîie Voiska, VDV), general-colonelul Andrei Serdiukov.

"Preşedintele (Vladimir) Putin a semnat deja un decret privind crearea noii unităţi. Există şi un ordin executiv al Statului Major General, care prevede crearea şi desfăşurarea în Crimeea a unui nou regiment aeropurtat până la 1 decembrie", a declarat generalul Serdiukov pentru media ruse, potrivit Agerpres.

Analistul militar ucrainean Oleg Jdanov, colonel în rezervă, consideră că desfăşurarea acestui nou regiment aeropurtat în Crimeea relevă faptul că Rusia se pregăteşte "de un conflict în regiune", potrivit publicaţiei Gordon.ua.

Ruşii "se pregătesc de un război regional major. Moscova vrea să includă Siria în Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB) şi dacă în Siria vor apărea probleme, trebuie să asigure trimiterea de trupe prin Bosfor şi Dardanele. De aceea, consolidează unităţile de desant aerian", a declarat analistul ucrainean într-o intervenţie miercuri seara la postul de televiziune Ukraina 24.

Recent, Rusia a efectuat teste şi a plasat în stare de pregătire de luptă sistemul de apărare antiaeriană din Crimeea, a relatat la începutul acestei săptămâni publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli.

Moscova, care consideră legitimă alipirea Crimeii la Rusia, a avertizat marţi că ea califică drept "încălcare a integrităţii sale teritoriale" Platforma Crimeea, un summit desfăşurat luni la iniţiativa Ucrainei, care a reunit la Kiev reprezentanţi din 46 de ţări.

"Aşa cum am avertizat, vom fi obligaţi să considerăm participarea unor ţări, a unor organizaţii internaţionale şi a reprezentanţilor acestora la Platforma Crimeea drept o încălcare a integrităţii teritoriale a Federaţiei Ruse, ceea ce va avea inevitabil consecinţe asupra relaţiilor noastre" cu respectivele ţări şi organizaţii, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă marţi, conform site-ului oficial al MAE rus, mid.ru. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro