Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
31 Martie, 23:38
Rusia intenționează să trimită un avion cargo cu medicamente și echipamente medicale către Statele Unite ale Americii, în contextul pandemiei de COVID-19.
Imagini cu un avion rus care a transportat ajutor medical Italiei, în contextul pandemiei de COVID-19, sursă foto: TV Zvezda, publicația Ministerului Apărării de la Moscova

Informația a fost dată publicității de Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Acesta a declarat agenției de presă Tass că un avion cargo cu echipamente medicale ar putea decola în cursul acestei seri din Rusia, către Statele Unite ale Americii.

Peskov a precizat că Rusia va trimite ajutor medical în Statele Unite în urma unei convorbiri telefonice între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump. Discuția celor doi, potrivit Kremlinului, a avut loc în cursul zilei de ieri.

 

Putin se așteaptă ca SUA să întoarcă ajutorul dacă va fi necesar

 

„Fiind la curent cu situația gravă din America, în contextul epidemiei de noul coronavirus, Rusia a oferit ajutor medical și asistență Statelor Unite”, a precizat Peskov, pentru sursa citată.

Peskov a mai precizat că Vladimir Putin se așteaptă ca în cazul în care situația din Rusia va degenera, partea americană să întoarcă ajutorul, în cazul în care va fi nevoie. Kremlinul a mai vorbit despre „colaborare” în spiritul parteneriatului și al „ajutorului reciproc”. 

Amintim că Statele Unite se află în stare de urgență ca urmare a pandemiei de COVID-19. Washingtonul a confirmat 181.906 de cazuri, SUA fiind statul cu cele mai multe infecții la nivel global. Totodată, 3.655 de americani au decedat ca urmare a noului coronavirus, numărul explodând în ultimele 48 de ore.

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă