Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scutul de la Deveselu, „bombardat” intens de Kremlin. Putin: Cu un singur click SUA pot transforma sistemul în armă ofensivă
22 oct, 14:32
În cursul unei reuniuni a Clubului de discuţii de la Valdai, care reuneşte jurnalişti şi experţi ruşi şi străini specializaţi în problemele Rusiei, președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sistemul american Aegis Ashore instalat în România. Declarațiile președintelui rus vin la doar două zile după ce ministrul Serghei Șoigu a adus și el numele țării noastre în spațiul public.
Sursă foto: U.S. Aegis Ashore Missile Defense System Romania @official

Interesant e că sistemul antirachetă Aergis Ashore din România, cunoscut și ca scutul de la Deveselu, e ținta unui „bombardament” intens venit de la vârful celor mai înalte canale ale Kremlinului.

După ce alaltăieri, prin vocea ministrului Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, Federația Rusă a reluat narativul fals cu privire la posibilitatea ca americanii să lanseze rachete de croazieră Tomahawk de la Deveselu, azi despre exact același scenariu vorbește și cel mai puternic om din Federația Rusă, președintele Vladimir Putin.

În cadrul discuțiilor pe care le-a avut la Clubul de la Valdai, Vladimir Putin a denunțat consecințele extinderii infrastructurii militare a NATO spre est, tot mai aproape de granițele ruse, dând exemplul instalațiilor americane din România, dar în același timp vorbind și despre posibilitatea ca sisteme de rachete sub egida NATO să fie instalate în Ucraina.

 

G Ad:

Putin: Cu un singur click americanii pot transforma sistemul în armă ofensivă

 

2. Sursă foto... (deveselu_81069100.jpg)

Sursă foto: Baza de la Deveselu, U.S. Aegis Ashore Missile Defense System Romania @official

„În Polonia și România sunt instalate sisteme de apărare antirachetă Aegis Ashore, dar cu lansatoare care pot utiliza rachete de croazieră Tomahawk. Iar acest lucru (n.a. - transformarea instalației într-un sistem ofensiv) se poate face cu un singur click, trebuie doar schimbat softul. Acest lucru nici măcar nu va fi observat de cineva”, a precizat președintele rus Vladimir Putin, potrivit portalului rus Vzglyad, care citează agenția rusă Tass.

Putin și-a exprimat îngrijorarea că, deși Constituția Ucrainei interzice desfășurarea unor baze militare străine pe teritoriul ei, sub pretextul unor centre de antrenament, NATO ar putea disloca rachete pe teritoriul ucrainean. „Mâine poimâine vor apărea rachete lângă Harkov. Ce ar trebui să facem atunci?”, s-a întrebat președintele Vladimir Putin.

Deșii lansatoarele Mk-41 de la Deveselu sunt configurate strict pentru utilizarea rachetelor interceptoare SM-3, Rusia insistă că din România se pot lansa rachete de croazieră Tomahawk.

Nu este prima dată când Kremlinul folosește acest narativ, instalația Aegis Ashore de la Deveselu fiind un subiect central al propagandei ruse.

Trebuie remarcată totuși intensitatea acestui narativ și faptul că el e alimentat de la cel mai înalt nivel al Kremlinului. În doar două zile, ministrul apărării Serghei Șoigu și mai apoi președintele rus Vladimir Putin, au adus în discuțiile din spațiul public instalația antirachetă din România și temerile Moscovei cu privire la folosirea scutului de la Deveselu ca armă ofensivă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro