Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
12 dec 2019 / 08:39
Rusia consideră îngrijorătoare activitatea NATO în apropiere de granițele Rusiei și Belarusului, a declarat ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, într-un mesaj de salut, citit de către șeful adjunct al Departamentului de planificare a politicii externe al Ministerului rus de externe, Alexei Dobrynin, prezentat la deschiderea unei conferințe care îl comemorează pe Andrei Gromyko, precizează TASS.

„Găsim îngrijorătoare activitatea în creștere a NATO în apropierea frontierelor Belarusului și Rusiei, precum și deciziile în favoarea continuării creșterii bugetelor militare ale țărilor membre, luate la summitul de la Londra al alianței. Acești pași conduc la militarizarea Europei și sunt luate sfidând jurămintele de a nu-și consolida propria securitate în detrimentul securității celorlalți", transmite mesajul.

De asemenea, Lavrov a punctat criza acută cu care se confruntă sistemului internațional de control al armelor strategice, învinovăţind de acest lucru Statele Unite.

„Daune groaznice arhitecturii stabilității strategice au fost cauzate de Statele Unite, care după retragerea sa din tratatul antibalistic a distrus Tratatul INF. Viitorul Tratatul NEW START este în discuție. Vom continua să reacționăm în mod adecvat la acţiuni neprietenoase. În același timp, Rusia nu caută confruntare", a spus Lavrov.

De asemenea, el a subliniat că Rusia combate „politicile distructive derulate de Washington și aliații săi" cu o agendă pozitivă unificatoare și vrea să evite apariția unor noi elemente de divizare și să creeze o zonă de securitate egală și indivizibilă și o cooperare largă din Atlantic până în Oceanul Pacific.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro