Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul lovește țintele iraniene în Siria ca răspuns la atacul din Golful Oman (Video)
Apărarea aeriană siriană a interceptat rachete israeliene deasupra capitalei Damasc, conform informaţiilor difuzate duminică seara de agenţia oficială de ştiri Sana, transmite AFP.

"Apărarea noastră aeriană a interceptat rachete inamice deasupra Damascului", a informat Sana, potrivit Agerpres.

"În această seară, la ora locală 22:16, Israelul a efectuat un atac aerian din Golanul sirian ocupat împotriva unor ţinte din regiunea Damascului", a transmis agenţia siriană, citând o sursă militară.

"Apărarea noastră aeriană a răspuns acestor rachete şi le-a doborât pe cele mai multe dintre ele", a susţinut armata siriană.

G Ad:

Se pare că Israelul a bombardat ținte iraniene aflate lângă Damasc, ducând la speculații că aceste bombardamente au venit ca răspuns la ceea ce se crede a fi un atac al Iranului asupra unei nave deținute de Israel în Golful Oman, joia trecută.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să comenteze informaţiile, precizează The Jerusalem Post. Bombardamentele de duminică seară vin la doar câteva zile după ce o navă comercială deținută de Israel a fost atacată în Golful Oman. Oficiali israelieni, inclusiv prim-ministrul Benjamin Netanyahu și șeful de cabinet al IDF, lt.-gen. Aviv Kochavi au susţinut că în spatele acestui atac se afla Iranul, deşi Teheranul nu și-a asumat oficial responsabilitatea.

Nu au fost raportate imediat victime.

De la izbucnirea războiului în Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene împotriva unor poziţii siriene, dar şi ale aliaţilor Siriei, precum cele ale forţelor iraniene şi libaneze Hezbollah.

Oficialii israelieni declară în mod constant că nu vor permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele iraniene.

Declanşat de represiunea sângeroasă a protestelor în favoarea democraţiei, războiul din Siria a crescut în complexitate de-a lungul anilor odată cu implicarea puterilor străine şi a înmulţirii facţiunilor armate. Conflictul a produs moartea a 387.000 de persoane şi a determinat strămutarea a altor câtorva milioane.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Cibotarul: R. Moldova să nu uite de amenințarea militară directă a trupelor străine. Forțele din Transnistria, comparabile cu Armata Națională
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro