Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia
14 sep 2019 / 12:29
Alexander Korshunov (57 ani), un director al departamentului pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul United Engine Corporation (UEC), o filială a  conglomeratului de stat   militaro-industrial rus Rostec , a fost arestat în Napoli, pe 30 august, de autorităţile italiene, fiind acuzat că a furat documente cu informaţii tehnologice secrete de la General Electric pentru fi utilizate la un program de producere a unor motoare pentru avioane ruseşti, potrivit Uawire.org.

„Confirmăm faptul că unul dintre angajații noștri a fost reținut în străinătate. Suntem încrezători că nu a fost implicat în nicio activitate ilicită. Corporația va face tot ce poate pentru a-și proteja interesele", a declarat, pe 6 septembrie, UEC într-un comunicat citat de agenția de știri Interfax.

Conglomeratul militaro-industrial rus Rostec a anunțat că lui Korshunov i se acordă deja asistență juridică. „Ne ocupăm de situație. Pentru a face acest lucru, am activat canalele diplomatice, lucrăm prin ambasadă și prin biroul corporației. Se oferă toată asistența necesară, inclusiv asistență juridică", se precizează în comunicatul transmis de "Rosteh".

Pe 5 septembrie, în cadrul Forumul Economic de Est, președintele rus Vladimir Putin a declarat că arestarea lui Korshunov reprezintă o „concurență fără scrupule".

Acesta a subliniat că UEC dezvoltă un nou motor și a semnat un contract de consultanță cu o firmă italiană, iar acum unul dintre directorii săi este acuzat că „a furat un fel de secret". „Da, am semnat un contract cu o firmă italiană pentru consultanță. Este o practică globală, operațiune comercială deschisă. Acum, prietenii noștri americani susțin că ceva a fost furat de acolo", a declarat Putin.

Citând o sursă din industria apărării, agenţia de presa "Vedomosti" a informat că Korshunov a fost arestat în urmă cu aproximativ o săptămână, în punctul de trecere a frontierei din aeroportul din Napoli, în timp ce se deplasa în vacanță cu soția sa.

Alexander Korshunov a fost acuzat de furt de proprietate intelectuală și sustragere de documente aparținând companiei General Electric. Acesta ar fi intenționat să folosească documentele pentru dezvoltarea motorului de aviație rusesc PD-14 ce va echipa noile linii aeriene rusești de gamă medie, MS-21. În prima ședință a procesului lui Korshunov se va decide extrădarea sa în SUA, a declarat o sursă pentru "Vedomosti".

 

Ştiri Recomandate

Deputaţii au votat pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea MApN
Controverse în jurul noii legi a adunărilor publice cerută de Jandarmeria Română
Ucraina lucrează la elaborare a unei strategii pentru redobândirea controlului asupra Crimeei
Exerciții comune ale Forțelor Navale Române și ucrainene
Raiduri ruseşti în nord-vestul Siriei
Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35
Pentagonul a deplasat circa 1.600 de soldaţi în regiunea capitalei federale Washington
Traian Băsescu critică politica lui Trump și spune că acesta a izolat SUA de aliați