Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sute de tancuri și blindate militare ale US Army au ajuns în Germania pentru Defender 20
21 feb, 21:42
Armata Statelor Unite a început să aducă în Germania primele tancuri şi echipamente militare care vor participa la Defender Europe 20, cea mai amplă mobilizare militară americană în Europa din ultimii 25 de ani.

Sute de tancuri americane şi containere cu echipamente militare au fost aduse vineri în Portul german Bremen, după care vor fi distribuite în Polonia şi ţările baltice, informează publicaţia Der Spiegel, citată de Mediafax.

"Exerciţiul este plănuit împreună cu partenerii noştri. Este vorba de un exerciţiu de apărare care are rolul consolidării Alianţei Nord-Atlantice", a declarat generalul Christopher G. Cavoli, şeful Comandamentului european al armatei americane.

Exerciţiul este descris ca fiind cea mai amplă mobilizare militară americană în Europa din ultimii 25 de ani. Statele Unite vor trimite 20.000 de militari. În total, la exerciţiu vor participa 37.000 de militari din 19 ţări membre NATO şi aliate.

Exerciţiul multinaţional se va derula efectiv în perioada 20 aprilie - 20 mai 2020, dar transferul personalului şi echipamentelor militare se desfăşoară în intervalul februarie-iulie 2020.

"Exerciţiul Defender Europe 20 susţine consolidarea capacităţii de reacţie a Alianţei Nord-Atlantice şi eficienţa transferurilor militare pentru a reacţiona decisiv împotriva unui adversar multinaţional, multivalent, într-un conflict de intensitate mare. Exerciţiul contribuie la intensificarea interoperabilităţii Alianţei, instruind comandamentele NATO şi aliate în plănuirea şi efectuarea unor ample operaţiuni terestre de luptă împotriva unui adversar aproape egal din Europa. Oferă oportunitatea promovării avantajelor parteneriatelor NATO în sensul intensificării securităţii şi stabilităţii", precizează Alianţa Nord-Atlantică.

Ştiri Recomandate

Militari din Batalionul CIMIC distribuie ajutoare pentru vârstnicii din Suceava şi din zone izolate
Ucraina a efectuat un nou test cu racheta Vilkha-M (Video)
Lockheed Martin a început producţia avioanelor F-16 Block 70 pentru Bulgaria
Heiko Maas: NATO trebuie să combată valul de dezinformări legate de pandemie
Coronavirus | Căpitanul portavionului Theodore Roosevelt, demis în urma solicitării evacuării navei
Imagini din timpul transportului cu echipamente medical din Rusia către Statele Unite, sursă foto: Twitter
EXCLUSIV
Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA
Rezerviștii români se oferă voluntari în lupta cu noul coronavirus
Forțele Aeriene Române: Un C-27J Spartan a adus din Turcia măști de protecție