Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Traducător afgan pentru US Army, decapitat de talibani
Un afgan care timp de 16 ani a fost traducător pentru forțele americane și ale coaliției a fost decapitat de talibani. 

Sohail Pardis mergea cu mașina din Kabul spre provincia Khost din apropiere, pentru a o lua pe sora sa pentru viitoarele sărbători Eid, pentru a marca sfârșitul Ramadanului, transmite Insightlinks.

Ar fi trebuit să fie o ocazie fericită. Dar în timpul călătoriei de cinci ore, în timp ce Pardis, în vârstă de 32 de ani, traversa o porțiune de deșert, vehiculul său a fost blocat la un punct de control de către talibani.

Cu doar câteva zile înainte, Pardis îi mărturisise prietenului său că primește amenințări cu moartea din partea talibanilor, care descoperise că lucrase ca traducător pentru armata Statelor Unite în timpul conflictului de 20 de ani.

”Îi spuneau că ești un spion pentru americani, că ești ochii americanilor și că ești necredincios și te vom ucide pe tine și familia ta”, a declarat pentru CNN prietenul și colegul său de serviciu Abdulhaq Ayoubi.

G Ad:

Când se apropia de punctul de control, Pardis a accelerat pentru a trece în viteză. 

Sătenii care au asistat la incident au spus Semilunii Roșii că talibanii au tras în mașină înainte ca aceasta să devieze și să se oprească. Apoi l-au scos pe Pardis din vehicul și l-au decapitat.

 

Pardis a fost unul dintre mii de interpreți afgani care au lucrat pentru armata SUA și care se confruntă acum cu persecuția talibanilor, deoarece aceștia din urmă câștigă controlul asupra unor zone mai largi ale țării.

Într-o declarație emisă în iunie, talibanii au spus că nu ar face rău celor care au lucrat alături de forțe străine. Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat pentru CNN că încearcă să verifice detaliile incidentului, dar a spus că unele incidente nu sunt ceea ce sunt prezentate.

Dar cei care au vorbit cu CNN au spus că viața lor este acum amenințată, în timp ce talibanii lansează atacuri de răzbunare după retragerea SUA din Afganistan. La apogeul războiului, erau aproximativ 100.000 de soldați americani în țară, ca parte a unei forțe NATO.

„Nu putem trăi aici. Talibanii nu au milă de noi”, a spus Ayoubi.

Aproximativ 18.000 de afgani care au lucrat pentru armata SUA au solicitat un program de viză specială pentru imigranți care le-ar permite să meargă în Statele Unite.

Pe 14 iulie, Casa Albă a declarat că lansează ”Operațiunea Refugiatul aliaților”, un efort de mutare a miilor de interpreți și traducători afgani care au lucrat pentru SUA și ale căror vieți sunt acum în pericol. Evacuarea lor începe în ultima săptămână a lunii iulie pentru solicitanții de viză specială pentru imigranți (SIV) deja în curs de desfășurare, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, într-un briefing.

Anterior, administrația Biden a declarat că este în discuții cu o serie de țări pentru a acționa ca locuri de siguranță până când SUA poate finaliza procesul lung de viză, semn clar că guvernul este conștient de amenințarea iminentă a talibanilor.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat miercuri că Departamentul Apărării ”are în vedere opțiuni” în care ar putea merge cetățenii afgani și familiile lor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Fregata britanică HMS Richmond a trecut prin Strâmtoarea Taiwan. China condamnă gestul: Acest tip de comportament are intenţii rele
SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro