Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UE admite că nu e altă cale decât de a lucra cu Turcia și vrea un nou tip de parteneriat pentru a evita criza din 2015
13 sep, 21:08
Uniunea Europeană trebuie să instituie un ''nou fel de parteneriat'' cu Turcia atât în termeni de cooperare economică, cât şi în privinţa gestionării comune a problemei migraţiei, a susţinut comisarul european pentru vecinătate şi extindere Oliver Varhelyi, într-un interviu publicat luni de cotidianul ungar Magyar Nemzet, relatează agenţia de presă Agerpres, care citează MTI.

„O diferenţă esenţială faţă de situaţia din 2015 este că acum încă nu e prea târziu pentru a împiedica o criză. Dar acest lucru presupune să luăm măsurile corecte, să tragem învăţămintele din 2015 şi să ne concentrăm pe prevenţie”, a spus Varhelyi.

Potrivit acestuia, în comparaţie cu situaţia crizei migranților din 2015, acum protecţia frontierelor Turciei este consolidată.

Actuala criză ''arată că nu există altă cale decât aceea de a lucra cu Ankara'', a declarat reprezentantul executivului comunitar.

El a adăugat, în acelaşi timp, că Uniunea Europeană trebuie să-şi intensifice cooperarea cu ţările din Balcanii Occidentali cu privire la problema migraţiei.

Oliver Varhelyi a subliniat că situaţia de criză din Afganistan a evidenţiat ''consecinţele grave ale insuficienţei de putere şi consecvenţă în deciziile noastre geopolitice''. ''Să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă procesul de aderare a partenerilor noştri din Balcanii Occidentali ar dura şi mai mult şi - din anumite raţiuni geopolitice - nu se ajunge în final la ceea ce am promis. Şi geopolitic Balcanii Occidentali sunt mult mai aproape de noi decât Afganistanul. Aceasta înseamnă că prioritatea Europei trebuie să fie aceea de a integra această regiune'', a explicat comisarul european în acelaşi interviu.

Referitor la procesul de aderare a Albaniei şi Macedoniei de Nord la UE, Varhelyi a afirmat că ambele ţări întrunesc toate criteriile pentru lansarea negocierilor de aderare. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro